Pages

Wednesday, December 16, 2009

yuhu..

salam sume...(cepat2 salam tangan)
aku asyik makan jer arini..
masuk kali ni dh 3 bungkus makanan dh aku bedal..aku mmg kuat makan..
pagi td dh bedal mihun, lunch nasik lemak, ptg lak bedal mihun lgi..
makin seeeehaaaaatttt la jwbnye aku nih..
tp aku akan sentiasa bersenam untuk meningkatkan tahap kecergasan ( tak penah bersenam pn)
erm..arini aku keje cm bese je , bz sket tu bese la tp aku rase arini aku bese2 je..
aku rase semakin matang semenjak keje ni..yela..umur cm aku ni pttnya study lg tp aku ni dh keje dah..keje ngn orang yang senior2 lak tu..tu yg aku cm matang semacam je tuh..huhu..tp kat umah aku ttp cm bdk kecik..
erm..aku tak tau nk cakap ape lagi..
ari yang bese..
mood yang bese...
rutin yang bese..
keje yang bese...
erm..sume bese2 je..
perut je lebih kenyang..
lalalalala...
aku nk bercuti la ..g london . ok tak? hahaha..
(mereng ke aper aku ni?)

Friday, December 11, 2009

Adeh..

11 Disember 2009

salam sume..(cepat2 salam tangan)
ermm..lame aku tak post kat blog aku ni...
sbnrnya aku still tak ingat lagi alamat blog aku ni..aku men tekan je nsb bek dpt log in..appparaa..
aku sakit perut dr pagi tadi tapi tak mo lak mende2 tu kuar time aku mencangkung..adoi..
takper..malam nnti aku g try kat toilet umah lak..
aku ni dh lame tak balik kg walhal aku punye family dok klang je..tp aku ada sbb yang hanya aku jer paham sbb np aku tak balik umah...
aku sbnrnye takder keta..aku slalu balik nek ngan abg aku,abg aku tu lak dok kat seri kembanga, keje kat ulu kelang, ari sabtu die slalu balik..so kalo aku balik ari jumaat, pagi2 sabtu atau malam sabtu pas anta aku balik klang, die kena patah balik untuk g keje..sian die..
aku tak sampai ati tgk die susah..so aku memutuskan untuk jarang balik umah family aku..aku mmg sdh sbb aku rapat ngn famili aku tp takper la..aku rela..huhu.
aku bz sket sejak kebelakangan ni..bnyk noo keje yang tak penah abis..
la ni br aku relaks sket tp bukannya aku nk siapkan keje..aku men internet lak..tp aku mmg nak rehat..aku letih weh..tp aku tak nafikan yang ramai lagi orang yang teruk kene keje selain aku..aku arap sume pekerja dapat mengambil masa jap untuk merelaks2kan diri mereka..sekian terima kasih..

Wednesday, November 11, 2009

aiseh..

salam..
arini ari rabu 11 november 2009
lawak betul aku pg td time nek bus ke ofis..
bus full..aku lak masuk time bus tu dh full..
tp lagi lawak la time nak nek bus tuh..sume orang beratur!
1 keajaiban ari rabu ..hahaha..kalo tak, sape yg takder energy nak menolakkan diri masuk ke bus tu, jangan arapla nk dapat seat kt dlm bus..huhu.
aku pn wat muka selenga g beratur skali la..
tp lg klaka time dlm bus, aku men tibai je duduk kat sebelah tmpt masuk duit tu..ada 2-3 org gak bantai dok ngn aku skali..time bus tu selekoh maut, kejang2 kaki dok menahan..huhu..
tp bila aku dh tua nanti, mungkin aku akan rindu time2 cmni..kenangan ler katakan..
erm..pg ni aku kelam kabut sket sbb bos aku tetibe lak mintak 1 surat yg aku pn tak ingat kat ner..gelabah bewok gak la aku carik..tp lastly tak jumper...bos aku sian kot ngn aku, die kata, takperlah..terselit2 kat mane2 kot...
fuh..naseb bek die tak bebel, aku pn stopkan la pencarian surat tuh.. ni aku update sbb rase seronok lak..aku sebenarnya tak tau lagi url blog aku nih..aku gune url yg tu takleh, yg ni takleh, tp aku pn tak tau cmne aku leh log in la ni..hadoi...
adios..amigoss.hugo boss..
erm..nnti aku sambung lagi la..

Tuesday, November 10, 2009

Isk..Isk..

Salam buat sume yg bace..
erm..arini ari yg aku arap best la..dari pagi tadi sampai la ni petang rase cm best jer..
chewah, tergerak lak aku nak kol 1 department ni pasal ade prob sket ngn memo diorang tu..
saje la borak2 ngn akak sorang tu, lame tak borak ngn die..
borak punye borak, tetibe tercakap lak pasal sorang staf kt kementerian aku ni..
aku bgtau la aku pnh ler minat ngn die..tup2 rupe2nya beliau ni pn minat gak ngn orang tu..
aduh...tapi takper..ok lagi..
tetibe die kate..yg mamat tu dh ade awek..alahai..patutla akak ni pn tak teruskan nk tekel..
sbb tu rupenye..
aku lak tetibe jadi sayu gilerr sbb aku mmg pnh minat kt mamat tu kaw kaw..
erm..takperla..aku abadikanlah ke 'frust'an aku ni dalam blog ni..
huuuuhuuuu....
rase cm bebudak jer aku ni..pttla bapak aku tak kasi aku kawen lagi..huh..

Tuesday, November 3, 2009

Errr...

Erm... assalammualaikum..
weh..aku sebenarnya x sengaje wat blog ni..
aku nak sign in kat blog lame aku yg aku wat time kat poly dulu, tp tetibe time2 tekan2, takleh gak nak log in, aku tekan lagi, jadik lak blog baru..?
erm..sket tekezut ngn peristiwa ni ..aku mengambil langkah untu meneruskan je blok baru ni..
yg aku pn tak ingat passwordnya..adoyai...