Pages

Wednesday, March 31, 2010

Masa Itu Emas

salam..
sari berita penting.
seorang pegawai ataupun bakal bos baru aku akan melapor diri esok pagi. aku mengambil langkah inisiatif untuk mengemas dan mengupdate ape yang patut agar tidak dikatakan bengong pada esok hari.
oleh yang demikian, aku kene siapkan fail meja beliau dan siapkan bilik beliau yang tengah berserabut tu.
difahamkan juga aku kene stay smpi malam untuk melaksanakan tugas2 aku tu, dan paling dirisaukan ialah transport yang tak sure kul bape je ade iaitu bus nadi putra (bus awam di putrajaya) kerana driver bus mungkin malas nak lalu kat kawasan ofis ini berikutan tiada pekerja sangat yang balik lewat.
diharap aku dapat bersabar untuk menempuh alam bos baru aku.
sekian, selamat maju jaya.

Tuesday, March 30, 2010

zZZzzzZZzz

aku rase arini better sket la aku keje..nampak la sket aku ni ok sket..
opps..sori, lupe bagi salam..
assalammualaikum..hehe..apparraaa niza ni..
aku tetibe teringat arini besday member umah aku tu, ila..
so aku trus kol kak fara ( akak umah kitorang) plan ngn dia untuk beli kek..
disebabkan kitorang takder keta, aku ngn dia kene la nek bas g kedai kek tu.huhu.
takperla..nnt mintak claim ngn jpa tmpat ila keje...hahaha, leh x? huhu gurau jer..
erm..aku tak de ape sgt pn arini ni cume rase kenyang sbb asyik ngunyah jer dari pagi tadi tp alhamdulillah sbb daripada aku lapar, bek aku kenyang kan..
erm..aku rindu la ngn bf aku..lama tak jumpe dia..makin gemuk ke makin kurus pn aku tak sure, tak kesah ler..janji sehat..
erm..aku sbnrnya ada plan untuk mengakhiri zaman bujang aku ...tp tak bp confident ngn tempoh yang kitorang ada ni..kalo ikutkan ati aku, ok je..cume aku ni cm bese la..
aku sentiasa memikirkan pasal kewangan smpikan bf aku marah sbb bg dia, duit jgn carik terburu-buru..bagi dia, kalo kite nak wat menda baek (contohnya kawen) mesti Allah bagi rezeki yang tak terduga..
kadang2 aku pecaya, tp kadang2 aku goyah gak ngn pandangan tu..arap2 cmtu la..
dan ada gak yang aku perasan pasal ia telah berlaku pada aku..insyaAllah..
aku nk masak aper ye malam ni? rajin bebenor aku masak skang..
goreng telur jer la..masak gak tu kan..kahkahkah...

Monday, March 29, 2010

Heningnyer..

salam..
suasana hari isnin memang hening..(bukan kening tau)
aku mengalami mood2 yang slow dan sentimental sejak kebelakangan ni..
ini disebabkan bos aku akan bertukar..
maknenyer aku akan dapat bos baru..
aku dh lama tak update blog aku dan tetibe arini aku rase nak post something..
and this is my post..what i'm write is what i'm feel..
maybe ini 1st bos aku so tu yg terase sgt bile dia nak blah..dia baik..
aku pn tgh menghitung ari untuk dapat bos baru..ntah tak tau cmne la perangainyer..
dan yang paling aku terasa ialah bile ramai pegawai2 kat bahagian aku ni sorang demi sorang menghilang..bertukar keluar..diganti dengan orang baru atau yang bertukar masuk ke sini..
aku rase semacam semangat aku pn dibawak pegi sekali..
ofis aku pn arini seperti di tepi lautan pasifik jer..(aku tak penah sampai lautan pasifik , aku men cakap jer).
erm..dalam keheningan ni..aku teringatkan agenda aku weekend ni yang mungkin akan memeningkan kepala aku sket..
aku redha dgn dugaan Allah..semalam aku rase nak nangis bile dengar lagu nasyid Raihan..
dalam lagu tu ada sebut, kalo kite ditimpa ujian, ingat Tuhan, sebutlah Innalillah..
yer..Innalillah..aku redha dgn ujian ni..