Pages

Monday, May 31, 2010

Senyum mengantuk

salam..
eee...rase best je arini..tp ngantuk sgt..
erm..hehe..aku rase best la arini..hehe..
tak tau pasal ape tp ada kaitan la ngn perasaan aku..hehe.
aku dh tak gaduh dah ngn dia..dia pujuk aku..cara dia pujuk aku tu wa akap ama lu, bukan sume sanggup wat cm tu..tu yang gua syg kat dia tu.(ish, bila masa tukar jadik gua lak..)
arini bos aku cuti so aku ada la masa untuk siapkan keje2 yang terbengkalai dek arahan dari masa ke semasa..
aku bukan apa, kalo sume orang cume wat keje yang already queue tu, its ok, but when we get any job suddenly then that is make our job disturb..yela..aku ni lagi la..selagi tak kul 5 petang, selagi tu tepon akan berbunyik2 menandakan waktu berbuka puasa , eh silap, menandakan ada nya pengacau sedunia yang inginkan maklumat terkini dan sensasi, so aku as a gud PA kenela menunjukkan kecekapan aku membuat keje..tp kdg2 aku rimas gak..yela, keje aku bertindan2 tp ada je yang nak itu la , ini la..tu yang terbengkalai keje aku tu..
aku rase nak g wat facial la kat spa tp duit tak der la plak..erm..takperla..
wat facial kat umah je la..guna facial foam gervenne aku tu..murah je RM 9.90 je..hasilnya ok gak, kulit aku ok la stakat ni cume takdela halus gebu cm ziezie ezette tu..(konp0m orang tak caya muka aku lawa kalo halus cenggitu kan? ) aku ni orang jawa, kulit kaler2 coklat je..so kalo dapat rawat jadik kaler kuning2 sket tu dah kire orait la tu..yang penting muka aku terhindar dari jerawat.tak gitu...?
arini sume orang lapar, aku pun lapar gak..besenye aku order nasik lemak kat akak ofis aku tp dia tak amek order lak jumaat lps, so aku dgn orang2 ofis sume berlapar tahap kambing gurun, tp akak tu ada bagi aku mihun goreng, aku belasah je la..hahahha(kenyang perut suke hati)
pastu bile ada staf laen ajak aku g kafe, aku on je, yela.bos takder, time ni la aku leh g kafe..hahahha(gelak jahat)
aku g beli nasik berlauk, fuh, amek kau, lauk kari ayam, tauhu telur, tempe goreng ngn ulam..kenyang betul aku, alhamdulillah..
...meja aku ni dah penuh ngn surat2 dah..aku punye surat mggu lepas ari khamis tu tak siap lagi rekod kuar, dah dapat surat untuk rekod masuk lak..tp best gak, bg aku bek ada keje daripada takder keje..sekurang2nya aku takderla dok saje goyang kaki..betul tak? (betuuuuuullll)
aku ni bek orangnya sebab tu diberikan banyak keje..(chewah, sedapkan ati je..)
ngantuk lak aku ni..perut dah kenyang kan..mata pn apalagi..berat je..huhu..andainya aku dapat bantal, akan ku peluk bantal itu dan ku carik selimut sebagai pelengkap tidur ku..chewah, bersajak la plak.kahkahkah..
...ni aku baru pas dengar teka teki dari sorang staf pejabat aku ni, gila susah aku nak jawab, last2 jawapannya mmg bangang gila ..kahkahkahkah....aku mmg dah terduduk dah time dengar jawapannya, bongok betul la aku cakap, mmg killer punye soalan ..kahkahkah..ada masa nnti aku leh la teka soalan tu kat adik bradik aku.kahkahkah..
erm..surat belambak2 atas meja aku ni, menambahkan kesesakan dalam palotak aku , ditambah lak dengan perut aku yang tak bape sedap ni, asyik nak bergelodak je, tp bile aku g toilet, takdenye nak kuar mendalah tu, geram aku , dahla, aku pn takde per nk cakap lagi, (mmg la aku tak cakap, aku taip je kahkahkah)
aku arap sume orang akan bergembira disamping orang yang tercinta,
sekian terima kasih.hahahaha..
weh, tetibe aku rase nk g toilet lak..adoih..

Saturday, May 29, 2010

Sepetang di hadapan laptop

salam..
kenapa aku takleh nak kawal diri aku dari amarah? aku rase aku cm panas baran betul..aku tak tau la np tapi aku mmg bengang betul ngn dia..bagi aku, kalo aku kata jangan, janganla..aku tak kaco dia pn so what the hell that he stop me from looking at my compac powder??? let me do what i want. damn u!
i can't stop from mad u coz u make me feel jerk u know..
aku pedulik hapa.kalo dia tau marah, aku pn tau marah, ingat dia sorang ada perasaan... i do have too.
aku tak tau hapa naseb aku pasni sbb dia biar je aku kat cni, aku dulik hapa, aku mmg ikut je kata hati aku. aku tau dia pnt sbb seharian layan kerenah aku tapi aku pn penat sbb layan kerenah dia.dia ingat aku tak sian ke tgk dia drive jauh2?aku nak offer drive tp aku tak dibenarkan sbb dia tak konfiden katenye..k fine , aku ni rabun, n tak la terror sgt drive, teragak2 nak melintas jalan..k fine..n ko sanggup drive..k fine..aku ikut je la rentak ko tp aku betul2 bengang bile ko kaco aku tak tentu pasal, ati aku panas tau tak.
huh, daripada aku membebel tak tentu pasal, bek aku tido. malas aku nak pk.
arrramak..perut lapar la plak..takper, sabar, depan tu ada kfc..beli je.jangan pk komplikated sgt. (betul ke aku eja tu..ah lantakla.)kalo sok dia tak nak anta aku, aku suh je orang kat cni kol kan teksi, takpun aku mntak tlg member aku anta kan stesen bus, tiket aku dah beli, aku yang pegang, so aku leh balik sendiri.
ati aku tak serapuh ko tau, aku berani lawan ko, tp aku tau ko tak berani lawan aku.(aku tak sure tapi tu la yang aku rase)
astalavesta.

Tuesday, May 25, 2010

Selasa yang...

salam..
pagi ni aku betul2 liat nk bangun..bukan aper..besenye kalo bangun tdo tu mst rase nk terkencing tp pg td aku dh terjaga kul 4 pg pasal nk kencing, so dh lega la..tu yang lena tu tdo..tp kene bangun gak daa...
pastu lmbat lak bus td..hangin aku..aku rase ape je beratur lame2 kat tmpat tggu bus tu..nsb bek dapat seat dlm bus..leh lelap 2-3 menet..huhu..
smlm aku berjaya untuk tak kol dia..yiihaaaa..aku tak tau mana dapat kekuatan sbb aku ni pn kadang2 tak kuat semangat nk merajuk..slalu gak aku yang ngalah tp malam td aku tekad, ape nak jadik pn jadiklah..ade ke patut aku dituduh curang..ade ke patut?? tak patut kan?
aku pn apelagi, aku pn tuduh gak la dia pn curang..kan best sket tu bile dia pn bengang..puas hati aku, tp bila dia kata yang sbnrnya dia gurau je, aku pn cover la balik yang aku pn gurau je pasal tu, last2 dia diam je menandakan dia merajuk..aku pn hapa lagi, wat tak tau je la siap trus bersemangat g jalan kat alamanda tu..hahaha(gelak jahat)..
biar dia rase apa yang aku rase..aku geram.
kadang2 aku rase cm dia tu suka _ _ _ _ _ _ _ _ _ aku je..aku tak tau np perlu aku berprasangka sebegini tp aku dapat rase menda ni dah lama dah..aku tak tau np aku jmpe lelaki yang sebegini..aku tak mintak dapat lelaki yang _ _ _ _ tp aku harap lelaki tu boleh dijadikan tempat aku bergantung dikala aku memerlukan...bukankah itu sepatutnya berlaku?
erm..time2 cmni aku mst terase nk jalan sorang2 kat tepi pantai..biar tenang sket fikiran aku nih.tp disebabkan aku ada kat ofis, konfemla takdernyer pantai, so apekata aku update blog aku nih..syok gak..hahaha..
aku asyik men emel je ngn abang aku 2-3 ari nih..abang aku pn layan je prangai kurang waras aku nih..aku rase abang aku sunyi la kat sana ...yela..dia anak sulung..pastu tak dapat tgk adik2 dia kat cni, dia rase cm kehilangan la..dia tu aku tgk kalo leh dia mmg nk control kitorang sume..(tapi aku takkan benarkan sbb abis la aku...susahlah nk bercintan cintan nnti..)
perlakuan dia terserlah sejak dia keje sbb abis kitorang adik bradik kene cek ngn dia.aku ni lagi la dia attack sbb paling bnyk kaco ganggu dia hahaha..tp aku tau dia sayang aku..kalo aku takder kat umah, dia konfem sunyi..kalo aku ada kat umah, dia konfem seronok ( atau adakah aku sorang je yang perasan ..huhu)..
aku rasa tak sabar lak nk tgk abang aku kawen..cmne la rupenye abang aku nikah nnti..kahkahkahkahaak..?
tp agak sedey ar sbb abg aku yang sulung tu tak dapat datang sbb dia dok jauh..tp time kenduri kat umah kitorang dgr khabarnya dia balik..yeyey..boleh la pau duit dia...hahaha..
bulan 6 ni penuh ngn cite orang nk kenduri kawen..asyik2 kawen..asyik2 kawen..ape nak buat..dh sampai seru kot...
kawan aku time 1 kelas kat poly dulu pn dh nk kawen bulan depan..cepat betul..tetibe ayam je nk kawen..aku pn bingung gak la nk g yang mana ni..
aku ni gak yang belum kawen tapi aku ok je..aku mmg ada plan len tp aku hanya merancang..Tuhan yang menentukan..aku redha dengan ketentuannya...
......skang ni aku makin geram lak ..aku tak leh tahan lak kalo tak kol dia, tak best rasenya. so aku kol la tdi..3 kali ok aku kol..1 pn dia tak agkat..cm pmpn je majuk, ntah apa2 ntah..diulangi sekali lagi..ntah apa2 ntah punya prangai.
aku ada meeting jap lagi (kul 3 petang) hope aku dapat tenangkan fikiran selain menambahkan ilmu di dada agar hidup dipandang mulia...chewah...
astalavesta bebeh.

Monday, May 24, 2010

Isnin yang ...

salam..
erm..ari isnin..isnin ke...eh, dah isnin upenyer?? aku ingat ari ahad lagi..(chewah, wat2 lupe lak ye..kalo arini ahad, takkan ler aku g ofis lak ni..)
pagi ni aku g keje ngn kak fara, dia telah membawa keta bf dia lalu bawak g keje, dan dia telah ajak aku utk nek skali ngn dia, dan aku pn telah menerima ajakan dia, lalu sampailah aku ke tempat keje..(cm sajak orang tak waras..)
perut aku tak selesa la..ini kerana aku telah mengalami pendarahan wajib (iaitu period) pada hari ahad semalam..memula kak fara kene ari jumaat lepas, ila lak kene pagi ahad, aku lak kene petang ahad..so satu umah mengalami sindrom yang tak bp best..antaranya sengal2 otot (guna lah ammeltz yoko yoko..cm iklan lak.)
keje aku arini ok je..cm bese, aku hepi je wat keje walaupun cm beselah, keje aku ni tak pnh nye abis, asyik datang je..tp aku ttp cool menikmatinya kesesakan surat di meja aku ni..(cayalah niza)
tp yang wat aku tak ok ni, dia la.aku kol dari pagi tadi ade je alasan dia nak letak tepon, aku tak nafikanlah yang dia mengucapkan kata2 manis yang aku suka tp aku takder rase suka pn time dia mengucapkannya..tau nape? coz i think he is hiding something from me..that i feel can disturb our relation..i don't know what is it but i can feel..plizz..don't lie me ok..
td aku kol dia kata bz, tp aku tau dia tak bz tp aku leh terima lagi pasal time tu ofis hour lg so maybe he is working, k fine...tp td jap aku ko dia, time lunch dah ni, dia kate dia nak g lunch lak..bila aku tanya, tergagap2 nak jawab..pastu baru cakap, ngn geng pejabat..iyelah tu..arap2 betulla walaupun aku dgr ada sore2 lunak kat blakang dia tu..tp maybe geng pejabat dia gak tp aku pedulik hapa..kalo aku yang kuar ngn geng pejabat laki, agak2 dia hangin tak? konfem hangin punyer..
tp aku ni jenis..kalo aku tetibe ada rase nk cheat on him, bermakna he also cheating on me..
tu je firasat aku, naluri aku besenye betul cume aku tak leh nak buktikan sbb aku jauh..
kekadang aku terpk np aku still pilih dia lagi walhal dia banyak wat aku sakit hati lagi2 time aku cmni (mood org period mmg tak ok sket)
aku rase nk tembak2 je muka dia, pueh ati den...geram aku.
oh, takper..kalo dia wat hal, aku pn leh la wat hal..tak gitu..hahahaha..(tetibe rase mood ok lak + jahat sket)..
aku leh la wat2 tak kol dia..bile dia tanya jawab la aku bz..lantak la..oleh kerana dia tak bayar lagi bil maxis dia, dia takleh wat kol kat aku..aku pn leh je la tak yah kol dia..hahahaha..aku suke..best bila dapat menyeksa zahir batin dia..biar dia tau ape yang aku rase..(hahahahaharrrunn...)
tgk la..pasni smpi ke malam ler jawabnya baru aku kol dia pastu aku nak wat2 ada hal (kire cm suasana aku nak kontek orang len la ataupun ada orang laen kol aku...) biar dia curiga..lantak la.aku pedulik hapa..dia yang patut jaga hati aku..bukan aku jaga hati dia..dia yang patut caring kat aku, bukan aku caring kat dia..dia yang kene bersungguh2 untuk aku, bukan aku yang patut cmtu..sbb? sbb dia pihak lelaki..lelaki yang kene tanggung sume...lantak dia. padan muka dia..biarkan dia...eeeeeeee geramnya aku...aku mmg tengah geram kat dia ni...rase cm nak lempang2 je muka dia....eeeeeeeee....tggulah nnti...kalo aku dah nangis, mmg takder maaf la untuk ko...aku pakat ngn akak ofis aku, dia syorkan aku tak kontek dia smpi 7 hari 7 malam.huhu..tp rasenye kejam sgt tak? tgk la nnti cmne..
aku rase best lak arini keje walaupun bercampur baur ngn sakit senggugut ni sbb bos aku mood very the baek arini..asyik borak2 je ngn aku and staf2 laen..dia cm nak kenal lebih dkt and dah start tak bp malu sgt dh ngn staf2 bhgn aku ni..kitorang sume pn mmg welcome bos2 yang cenggini sbb kitorang akan rase takderlah stress sgt nak keje ..rase best je sbb tau bosnya boleh dibawak berunding..dalam erti kata len, sporting la..
kadang2 aku rase rindu gak kat bos lama, yela..sbb aku lama jaga bos lama tu, yang ni baru lagi ..tp apa2 pn aku bersyukur kehadrat Allah s.w.t kerana memberikan aku pengalaman kerja ni..bukan senang nak timba ilmu cmni..lagi2 bekerja ngn orang2 atasan..tp alhmdulillah..aku ok stakat ni..
ilmu tu mmg kene cari..
bukan ilmu itu yang mencari..
wallahualam..

Friday, May 21, 2010

Terasa malas..

salam..
arini aku rase malas btl..sbnrnya tak baik..tp aku mmg rase cmtu..
pagi ni aku messy sket sbb bos aku baru masuk, and dia dah sampai dulu, and aku tak siapkan lagi folder untuk mesy pagi ni, and aku tak rekod surat lagi, and aku tak siapkan lagi dokumen dia g outstation semalam, bagus tak aku..?
mmg bagusss..cap ayam .
aku arini terpikir akan rancangan 999 mlm td..ee..geli tahap babun aku tau..pasal kes gay..aku geli , tak sanggup memikirkan betapa dorang melanggar hukum alam..laki ngan laki?apa tu? diorang tak pk ke..maybe dorang terlalu ikutkan nafsu..ya..ikut nafsu sgt tu..dorang tak pk ke np Tuhan suh berpasangan laki ngn pmpn je? mst ada sbb..tp dorang tak kaji..aku takut memikirkan sume tu.
tadi aku borak ngn sorang staf ustaz la kat cni..dia kata, matahari punya api tu datang dari neraka..Allah amek secebis je, belah tujuh, and Dia amek yang paling kecik skali, and rendam dalam 7 lautan, pastu jadikannya matahari..tp tgkla..sape yang leh dekat ngn matahari?takder sape kan? sbb ? sbb panas gile2 punye tau matahari tu..tu baru secebis..kalo api2 yang digunakan di muka bumi ni lak merupakan api yg sgt la kecil iaitu lebih kurang sepercik je dari api neraka tp cube tgk apa yang api sekecil tu leh wat kat muka bumi ni? dahsyat kan..tu baru sepercik, yang kalo kite bandingkan dengan air, sgtlah kecil, kecik cm semut tu la kirenya..tp very the dahsyat..aku pn naek seram bile dgr dia cite td..seram siot..
sesungguhnya kiamat tu sudah hampir..
malam tadi aku tgk rancangan forum perdana adik-adikku..mak aih..best betol..comey betul tgk budak2 yang menang rancangan adik-adikku tu jadik pendakwah..petah betul diorang tu berkata2..aku sendiri pn tak terpikir akan jawapan dan perkataan yang diorang ucapkan..bijak betullah..aku rase cm nak g lak akademi adik2ku tu..biar jadik berani dan pintar cm dorang..huhu..tajuk ceramah diorang mlm td tu pasal kasih ibu..sedey lak aku dgr..
petang ni aku asyik gelak je..bukan pasal per tp pasal orang2 kat ofis aku ni, sume dok wat teka teki..kalo nak diikutkan, aku ler yang memulakan aktiviti ni dari dulu..sbbnya aku boring sorang2 dlm bilik PA ni..so aku search dlm web pasal teka teki untuk hiburkan ati aku..pastu aku teka la kat orang, pastu orang teka aku, teka orang laen, teka teki teka teki lame2 jadik habit lak..kahkahkahkahak...??
aku asyik kene je ngn diorang yang bengang ngn aku sbb aku bnyk bagi teka teki kat diorang pastu diorang tak dapat jawab..kahkahkahkahak..??
erm..balik ni member aku ajak jumper..pasal nak bagi kad kawen abang dia, aku ok je..
petang2 ni makin ramai lak yang tanya aku pasal kawen..ada la sorang tu kata, aku ni maybe dalam masa 2 tahun ni akan kawen..ramai yang tak pecaya betul ke aku tak bf (sbb aku tak ngaku, bukan per, aku mmg tak suke cite pasal cinta aku kat saper2 kecuali yang betul2 aku pecaya n tau prangai aku..) aku diam jer la..aku tak nak nnti aku diusik2..aku nak carik identiti aku sendiri ..chewah..
erm..ni dah dekat kul 6 petang ni..member aku dah nak sampai dah, aku nak chow dulu la..
rindu lak kat dia..dia kata nak datang bulan ni tp aku tak kasik sbb aku nak dia save sket duit untuk datang time kenduri abang aku nnti..harap2 dia dapat tahan rindu..aku pn sbnrnya tak tahan dah rindu gile kat dia..rase cm nak terbang je g utara sana..tp apekandaya..aku ada komitmen keje kat cni..takperla..sabar..nnt dah kawen arap2 leh dok same walaupun harapan tu masih samar2 tp aku yakin, kalo kite mintak betul2 kat Tuhan, insyaAllah akan dimakbulkan..
amiiiiinnnn...
selamat bercuti..coz today is friday..tomolo is saturday..day after tomolo is sunday..c again next monday..tata...

Thursday, May 20, 2010

aku cedera

salam..
aku tak tau la pehal aku ni ..dari malam tadi..
cenggini citenye..malam tadi aku masak sambal telur..kebetulan ila bawak balik banyak lak telur rebus baki dari kenduri kawen kakak dia..aku pn dapat idea untuk wat sambal telur la..pastu time nk goreng telur tu, merecik2 minyak kene kat muka aku yang agak cun ni..adoyai...pastu kena lagi kat jari kelingking kanan aku..melepuh u..waduh2..sakit jugak..
pastu smlm petang time kat opis, aku punye jari telunjuk belah kiri lak kene staple..wah2..meriah betul perasaan aku time..sakit gak..cm bengkak..tp sket je la..
tadi lak, time nak kuar bilik opis aku, tersandung lak kaki aku kat sofa bilik aku ni ha..ya rabbi..
apekehenye ni???
aku rase cm sakit sket je but when once i look..! wow..terkopak kulit jari manis kaki belah kanan aku..uish..berdarah2 jari kaki aku..naseb bek aku ada simpan minyak gamat hasil beli di langkawi bersama dia ari tu..trus aku bubuh kat luka tu..perghh..darahnya umpama coklat mencurah2 ke ladang gandum..sian kaki aku..aku lalai..aku yang salah..maafkan aku kakiku..(amenda aku ni??)
tu le citenye..
nak cite len la..ni kisah peta kad kawen abang aku..nak dijadikan cite, peta ke rumah aku tu bapak aku yang wat time kat kedai kad kawen tu..skali bila dah siap, abg aku bising lak sbb takder plan dari tol samada putrajaya, kl atau pn shah alam..tp bagi aku, my bro are wrong coz he let my dad did his invitation card, it suppose to be my bro job..not my dad. but what he say, he asked to made a plan for his card..oh no..i try my best and the result is..i did not do..hahaha..
why? coz..aku pn tak sure if i do, is it still correct or not..rite? so let it be..hope everything is gonna be okay..insyaAllah..
aku dah beli setem dah, pasni tinggal pos je la..hehehe..
aku ada cakap kat ila malam td..aku cakap..semoga lepas abang aku kawen ni, ada la berita gembira untuk aku..tp awal2 aku bagitau ye..bukan pasal kawen atau tunang..tp aku harap ada la berita yang menggembirakan aku..insyaAllah..bila aku pikirkan perkara ni ternyata mak bapak aku prihatin sgt kat aku..aku tak tau nak ucap cmne syukurnya aku dapat mak bapak yang bek hati cm diorang..
erm..malam ni aku nak masak ape lak ye..hehe..no idea..tp aku dah terbayang sardin dah..(dari smalam terbayang sardin, tp time nak masak, masak len lak..)..
arini aku agak lengang sket ngn keje, aku pn dah siap filing surat (untuk bulan lepas je, hahaha) ini disebabkan oleh bos aku takde..hehehe..bos aku g johor..ada mesy kat sana..aku slamber je time bos aku nak g smlm...nak wat cmne..dia pn slamber je ngn aku..aku pn slamber badak je ler ngn dia..
erm..skang ni langit tgh gelap sgt2 sbb nak ujan..wow..bestnye..best sgt..aku rase seronok sgt..
haha...
k la..aku nak balik..tak tau nak cakap ape sbnrnya..
huhu..
adios..

Wednesday, May 19, 2010

ngantuk dan pertukaran lagi..

salam..
malam tadi aku tdo dekat kul 1 pg..hadoyai..tensen aku ngn dia..aku tggu dia balik , tp tak balik2, dia tu slagi dia tak sampai umah, aku tak leh tdo, kalo tak dia marah, aku bengang btl tp cool je la..pas dia smpi umah baru dia kol aku,pastu ckp pn dh cm ape je bunyik sore aku tu..lame2 dia pn takleh tahan last2 baru say gudnite..
la ni aku ngantuk tahap cipan dah ni..redha jeler..
malam ni nak masak aper ye? hmm..aku dah nampak sardin cm ayam brand dah kat dapur aku tu..hahaha..apelagi, masak sardin je ler..hahaha..smlm ila bawak balik beras lagi sekampit, baki kenduri umah dia ari tu..canteekk..leh la wat..hai nasik goreng..huhu..
aku dapat lagi surat pertukaran pegawai aku..hadoi..sorang lagi kuar..aku rase cm ape je department aku..makin ari makin ramai lak yang bertukar keluar..tp nak wat cmne..masing2 ada komitmen yang hanya diorang je rase lagi2 kalo dah berkeluarga.
aku? cakap pasal berkeluarga ni aku teringat situasi aku ngan dia..dia kat nun jauh di utara sedangkan aku di hujung selatan yang pesat maju membangun..aku tak nak ke sana coz i think i cannot go with the surrounding at there..tak tau pasal pe tapi cukup la peristiwa aku g klinik kat ibu negeri dia, malu aku when the nurse have to asked a question until 3 times! only coz i don't get what they say..diorang ada loghat yang sgt pekat membuatkan aku tawar hati untuk ke sana..aku rase better i stay here and build my life here ..aku rase best btl time ni (kul 5.30 ptg) sbb skang ni ujan..so sejuk2 cm korea..aku teringin nk g korea yang ada salji atau pun time tu musim bunga atau pun musim luruh..waduh2 ..rase cm dalam drama korea je kalo aku dapat g time tu..
time ni sume orang ofis aku dh balik sbb husband or wife diorang dah tggu kat bawah untuk balik sama..aku? aku besela..tggu ada mood nak balik baru balik..lagipun sape la yang tggu aku selain katil kat umah tu..tp aku takderla sedey sbb bukan aku sorang je cmni..dalam dunia ni ramai yang cmtu..at least i still have my frens..they mean a lot to me..
aku rindu la kat dia..lagu ape ye kalo perasaan cmni melanda? hmm..aku rase aku tau..

andaikan kau jadi milikku
selalu ku nyanyikan lagu rindu
andaikan kau dan aku bersatu
dunia ini berseri selalu...

arini aku sibuk dok siapkan edaran kad kawen abang aku, abis aku kelentong kawan aku yang kad ni kad kawen aku, ada yang pecaya, ada gak yang tau aku tipu, kahkahkah..ape2 pn aku hepi dgn menda2 cmni..
astalavesta bebeh.

Tuesday, May 18, 2010

wooaaahhhh..

salam..apekah maknanya woooaaahhh tu? ha..kalo nak tau..tu bunyik orang menguap..tak caya cube anda sume wat..hahaha..
aku ngantu bangat arini..tapi ari2 aku mmg ngantuk..tp jari jemari aku ni tetap cergas menaip keyboard ni..itu lah aku..chewah.
aku hangin betul arini, hehe tp bukan per..cume tak larat tgk bnyk lak surat atas meja aku ni..skang ni aku rase cm hutan lak meja aku sbb banyak sangat surat ngn fail2, folder2, (tapi aku tak dpt tunjukkan gambar sbb kesuntukan masa untuk meng'upload'.).
aku punye pc ni lak pagi2 dah wat hal, bolehlak dia jem pagi2 tadi, nasib bek takder roti, kalo tak aku dah bedal dah ngn jem .aku rase nyaman lak kat ofis arini maybe sbb tak bp sejuk lak..
eh, ni tetibe sejuk lak..ish, pantang di tegur btl aircond ni..
hadoi..bile la aku nak siap rekod surat ni..bos aku takde time ni, mmg la ptt aku wat keje tp pelik la sbb tak surut2 surat2 ni..adakah ini suatu kejadian pelik tapi benar??? adakah??adakah??? hahaha.
aku rase asyik nk terkencing je skang ni..aku dpt rasekan yang pundi kencing aku dah tak kuat la cm dulu..lagi2 sejak aku kene kencing kotor tahun lepas.aku skang, kalo dh rase nk terkencing, time2 tu gak la nk buang air.dh takleh tahan dah.kecuali kalo time tido sbb aku tak sedar, tapi tu pun aku slalu terjaga malam pastu terus g toilet sbb tak tahan.
...disebabkan skang ni musim orang kawen..abang aku pn nak kawen dah, aku pn td g ar tgk gmbar orang ofis aku kawen ahad lepas..cantik..kaler biru firus..cantik baju dia..tp tetiba je aku ni rase cm nak kawen lak..yela, aku pn pelik, nape orang akan ada perasaan seronok bile cakap pasal kawen..muka2 comel pengantin ni menambahkan lagi rase ingin lekas nek pelamin..ntah ape2 ntah aku ni, poyo je.
tp aku rase nk kawen gak la..tp tungguuuu ar..belum ada lampu hijau lagi dari bapak aku (the big boss..hahaha..) tp skang aku berharap agar majlis kawen abang aku akan berjalan lancar insyaAllah...aku pn sian kat mak bapak aku, yala, diorang kan takder pengalaman pasal ni tp at least, kenduri arwah yang dah 2 kali wat kat umah aku ni bolehlah dijadikan panduan untuk my bro wedding nnti..coming soon ok..
perut aku dua tiga arini sakit la..kalo semalam sakit, aku leh cakap yang aku makan sukun goreng kot, masuk angin perut..tapi kalo dah dua hari sakit perut, takkan nak cakap makan sukun goreng lagi? aku mana makan sukun semalam, makan sardin adelar..
petang ni keje rase cm tak bermaya, dlm erti kata terus terang nya ialah aku sedang ngantuk..layu je..
semoga aku dapat tahan mata aku daripada tersembam ke keyboard pc ni..

Monday, May 17, 2010

Semangat patriotik

salam..hahaha..
hahaha, gelak lak..aku sbnrnya sedey gak sbb malaysia lawan china pasal badminton piala thomas, malaysia kalah lak..datuk lee chong wei tu (MAS) lak ranking no 1 dunia tapi leh kalah ngn china lak ..sapa lagi kalo bukan si lindan tu..bengang tahap ayam goreng betul aku rase..benci lak aku tgk kaum komunis tu menang.( eh, betulkan komunis tu orang china?) aku takleh tahan tgk player MAS tu terjatuh2, tergolek2, terbaring2 kat court badminton tu..hadoyaiii...apeleh wat, kalo aku ada kat c2, aku pukul2 je si lindan tu, saje je bukak baju time menang, siap wat gaya nak rap dance lagi..menci aku.huh.
ari jumaat lepas (14 mei) aku mmg nak update blog tp tak sempat disebbkan dek nk kejar tgk badminton la..huhu..
ari khamis lepas lak(13 mei) aku pn lari gak nak balik cepat sbb nak tengok cite adamaya..aku rase bahagia je tgk cite tu..isk2..(chewah, sedey la plak..tetiber jer..) aku rase pilihan mak bapak ni boleh je membawa kasih kita tu ke syurga..sbbnya kita akan dapat restu dari mereka..
aku sentiasa meyakinkan diri bahawa restu tu sgt2 penting..tanpa restu kita takkan dapat hidup senang..aku cuba untuk mendapatkan restu kedua ibu bapa aku ttg hubungan aku..stakat ni alhamdulillah kedua-dua pihak ok je..sporting gak la..
arini aku sibuk nak uruskan pasal ngedar kad kawen abang aku..aku kol kawan2 abang aku yang aku kenal untuk mintak address diorang..diorang sume gelak sbb bukan abang aku yang sibuk jemput tapi adiknya lak..ala..aku tak kesah pn..
semalam (ahad 16 mei) aku g ikut mak bapak aku hantar adik aku yang masuk matriks kat banting..dia aku perasan gak..dia cm tak nak balik kolej sbb maybe dia rasa tak bese kot , lagipun kitorang adik beradik takde yang dok asrama, bila start sambung study baru le rase dok hostel..memang la mula2 tak bese tapi lama2 akan rase seronoknye..insyaAllah..aku harap adik aku akan berjaya habiskan pelajaran dengan jayanya..tapi aku ada gak la harap agar adik aku ni leh sambung study kat oversea..aku nak adik aku jadik orang kedua lak dok kat luar negeri pas abang sulung aku..aku bukan nak berlagak,atau tumpang berlagak kalo adik aku dapat study kat oversea tp sekurang2nya menda cmni akan wat mak bapak aku bangga, aku nak setiap adik beradik aku wat sesuatu yang membanggakan mak bapak aku..kekadang aku rase cm nak riak gak , biar orang keliling iaitu orang yang pernah memburukkan mak bapak aku perasan bahawa mak bapak aku berada ditempat orang yang betul, di pihak yang benar..aku nak (terutamanya yang selalu buruk2kan mak bapak aku) supaya diorang hormat dan segan ngn mak bapak aku..mak bapak aku tak salah, aku tak paham nape diorang suke burukkan orang tua aku..suke2 ati diorang je..aku pukul kang (teremosi , tahap ikan jaws).
aku rase aman arini sbb ...hehe..tak tau pasal per aku rase aman..maybe dh nak mati kot? (yeker?) aku rase mak bapak aku ni prihatin la kat aku (che, prasantan..) sbb semalam time kitorang g kuar makan, bapak aku asyik bagi aku ikan siakap yang dia order tu kat aku je..pastu mak aku lak suh aku makan banyak2, diorang ni rindu kat aku ker (prasantan semakin melampau)..
weh, tetibe aku rase cm nak peluk dia je sbb aku rindu bangat kat dia..kalo nak tau, aku gaduh besar ngn dia sejak mggu lepas, aku cakap..aku nak dia sedar akan tanggung jawab dia kalo nak kawen..tapi sebenarnya ia lebih kepada cariklah duit lebih..tapi ngn cara yang halal..
aku tak sanggup tengok dia dalam keadaaan cmtu tp dalam masa yang sama dia mcm merelakan keadaaan tu, tu yang aku haangiiiinn satu badan..
tapi bila aku tengok respon dia when aku kritik dia, aku rase sgt2 bersalah..aku mengaku aku terlalu stress memikirkan soal duit..aku lupa yang duit tu boleh dicarik sedangkan kasih sayang langsung tak boleh dijual beli..
ampun ye ...
aku tetibe teringat 1 lirik lagu yang sangat2lah romantik..

seandai kau tahu...
apa yang ku mahu..
mahu kan dirimu untuk mendekati ku..

dan aku tak bisa
memaksa dirimu..walau dalam tidur..ku kan menantimu..
hingga akhir nanti..


Thursday, May 13, 2010

Kembali keje

salam..hahaha..(pahal lak aku ni gelak tetibe)
aku baru start keje selepas pulang dari kursus dari ari senin smpi semalam (monday to wednesday)
best gak ar kursus tu , gelak manjang, pastu ada tarian poco-poco, best gak la..huhu..
tp yang tak bestnya, aku kene selsema la plak. abis sore lembut aku ni jadik sengau..adoyai..
takper lar..sakit tu penghapus dosa..ye tak? (betuuuuulll cikguuuu)
aku rase tenang sket time kursus sbb at least aku dh kuar dari ofis jap, aku punye pala pn ringan sket sbb tak perlu tgk keje yang berlambak2 tak abis2 kat ofis tu..
aku tak tau nak cakap cmne tatkala keje yang menimbun2 kat ofis ni datang umpama hujan yang tak pernah berhenti.
tapi aku tabah hadapinya..(chewah, cm sajak lak yer? )
mggu ni kat putrajaya ada jom jom jom jom, jom heboh heboh..(chewah, lagu lak..)
pastu ada karnival pasal kementerian belia dan sukan lak..kompom full putrajaya ni time weekend ni..huhu..aku? aku mengambil kesempatan ni untuk tidak stay di putrajaya kerana aku nk temankan mak aku yang agak sedeyy sbb anak2 dia sume dh blah 1 per 1..abang aku sulung kat sudan, kompom tak balik rasenya time abg aku kedua ni kawen..abg aku kedua ni nak kawen,kompon la kawen and blah dari umah..aku lak dok nyewa kat putrajaya, adik aku baru masuk matriks senin lepas (10 mei 2010) and tinggal la adik aku si kecik tu,(yang tak boleh nak diharap sgt) dok jaga mak bapak aku..tapi aku tau adik kecik aku tu takdenye jaga mak bapak aku, mak bapak aku yang jaga adik kecik aku tu (hampeh betul adik aku) .
aku sbnrya mengalami beberapa perkara sejak dari awal kursus smpai la ni..
perkara tersebut sangat berkaitan dengan perasaan aku ngn seseorang..aku secara jujurnya suke akan seseorang itu tetapi sgtlah berbahaya untuk aku teruskan perasaan itu..dan aku sgt2 berdoa setiap kali aku smbhyg supaya aku dijauhkan dari sebarang gangguan itu..aku taknak buat sesuatu yang sgt salah..
aku tak tau kenapa tp semalam aku tetibe say something that i think are very honest..
aku cakap..'maybe aku bukan akan bersama ngn dia..aku rasa mungkin dia tu cume laluan untuk aku jumpe seseorang yang betul2 untuk aku..' aku rasa sgt honest ayat tu..aku cakap menda tu kat ila semalam..and ila pn support apa yang aku cakap.
ila kata, maybe jugaklah..kadang2 laluan tu kite kene rempuh and contohnya ialah aku kene jumpe dia dulu baru aku akan jumpe sesorang tu..tapi aku cakap cmni pn sbb aku gaduh lagi ngn dia.tp aku pujuk gak dia..tp takdelah beria sangat sbb aku tak bape sht satu hal..and aku doesn't have that feel to cheer up him..let him be.
aku suke lak tgk citer Adamaya tv3 time petang2 skang ni..kdg2 aku terpk gak, kalo la rumahtangga aku jadik cm dalam citer tu..cmne la agaknya aku punye tindakan..tapi adakah aku akan dapat suami sebaik adam? ntahla..aku pn bukanlah pmpn secantik maya..
aku bese2 jer..
aku rindu kat family aku..aku rindukan time family aku sume berkumpul..ternyata mak bapak aku telah berjaya mendidik kitorang supaya bersemangat kekeluargaan..menda yang paling kerap dia pesan time kitorang nak g mana2 ialah ' selawat banyak2 tau..' itulah yang dia slalu pesan..and tatkala mengenangkan pesanan tu..aku jadik sebak..kalo la satu hari nanti aku dh tak dapat dengar lagi pesanan tu..cmner la..aku tau satu hari nnti aku akan tetap kehilangan mereka berdua cume tak tau bile..tapi kdg2 rase kalo la aku yang pegi dulu, leh la aku tggu diorang kat 'sana' nanti..
ape2 pn, aku akan cuba balas jasa mereka dan wat mak bapak aku tu hepi dengan melahirkan dan membesarkan anak2 cm kitorang ni..(sedey la plak..)
aku rase cm kat korea lak skang sbb dlm ofis mmg sejuk..pastu kat luar tu lak tgh mendung nk ujan..memang best tahap cipan la kan kalo dapat minum milo smbil tgk tv citer Adamaya takpun bagi yang dah kawen tu leh la berkepit ngn partner smbil tgk air ujan mencurah2 ke ladang gandum..wahwahwah..tinggi sungguh fantasi aku ni..
ok la..tak de pa nk ckp dah..aku pn dah ok ngn dia..tak de apa nk gaduh..cume aku baru ja dapat 1 lagi lamaran daripada sorang lelaki yang aku kenal 2 tahun dulu..aku cume pnh jmpe dia 2 kali je..last time 2008..tu la last..pastu aku tak pnh jmpe and smlm dia kontek aku and propose me to be his lover..wah..touching nya tp aku tak sampai hati nak kata "tidak" sbb dia baik..tp aku tau yang aku mmg payah sket nk masuk ngn dia sbb dia bukan jenis lelaki yang menepati taste aku..aku takder nafsu nak bercinta ngn dia..tp aku cume kata , better kita kawan dulu..huhu..
tp aku pn tak tau np aku tak explain the truth that i already have a special one walaupun dia ada mintak trus trg je kalo aku dh ada yang steady..dia akan faham menda2 cmni..
dia ada gak kata pasal duit simpanan dia dah nak cukup untuk kawen dan aku wat cm tak paham je la..(kunun2nya aku ni budak kecik la..)
aku wat slamber je..aku masih sygkan hubungan aku ngn dia..yang aku rase susah sbnrnya nak carik lelaki cm dia..
aku sayangkan dia..

Friday, May 7, 2010

ari ni ari jumaat

salam...
salam duniaaa..salam semua...salam hari raya...
chewah, nyanyik laguk jamal abdillah lak. (apsal ckp cm orang asli plak ni..adoyai..)
ari ni ari jumaat..u all nak tau ape yg orang slalu ckp time malam jumaat?
orang akan cakap..napela esok bukan ari sabtu....bestnya la kalo sok tak yah keje..
fuh..aku pn tergolong gak dlm orang2 yang acapkali berkata2 dialog itu, huhu..
malam tadi aku tdo sket pnye lena..perghh..pagi td nak bangun cm smcm je bdn aku ni liatnya..
tp aku bangun gak..ternyata aku masih kuat iman, enggak bisa digoda oleh bantal dan selimut ku.
pagi ni aku hepi ..alhmdulillah..petanda yang baik, ari baik, bulan baik, berbuat baiklah kite sesama manusia yer..huhu.
pagi ni aku rase cm YB lak..nak tau nape? sbb bilik aku tak henti2 dikunjungi oleh orang..aku suke3..seronok..rase bahagia bile ramai orang tegur kite, ucapkan kata baik2, kita pn rase ukhuwah semakin kuat..
lunch td aku bantai beli nasik bungkus ngn lauk yang sangaaaat penuh 1 polistren tu..pastu aku beli wafer lak.aku tak tau pasal per aku suke no beli wafer skang ni..padahal bukan kenyang sgt pn tp aku ttp nak beli.aku suke sgt makan wafer skang.
td aku tepon mak aku, tepon dia, pasni aku nak tepon nenek aku la..ha..baru la lengkap idup aku dpt tepon orang tua..chewah, baek betul aku ni.
this week aku tak balik kg, ila pn tak balik. so aku ngn ila tgh berputar ligat dlm pala ni nak g mana cuti 2 hari ni, today and day after tomorrow (cm tajuk citer omputeh lak) .
kitorang ingat nak g men boling, lama tak men, tgk la cmne sok.
ari ni ada harapan la aku balik lmbat sbb aku punyer keje belambak lagi..tapi aku mcm tak pedulik sume tu..aku rase sbb aku dh boleh handle kot..walaupun keje belambak tp boleh cool sbb aku cm dh lali ngn sume ni..bos aku pn alhmdulillah baik belaka..bgs la, aku pn takderla amek kesempatan atas kebaikan dia, tp aku gunakan sket untuk kepentingan department aku yang aku rase perlu aku wat.
aku teringin nak merasa idup yang penuh riang riang raya, tp idup aku skang pun riang gak..maksud aku alhmdulillah, bahagia..yg paling penting, aku punya negara aman..
semalam aku tlg akak umah aku angkat barang hantaran dia. bagi aku, dia tgh gembira untuk tggu hari bahagia dia sbb dia akan bertunang,... aku? aku ni besela..tggu lampu ijau dari mak bapak aku.
when they say, ON, aku pn ON je ler..takkan nak OFF lak kan..tp kalo leh aku nak semua family aku restu hubungan aku..aku betul2 nak rasa erti keberkatan dan rasa kesan keberkatan tu..aku slalu dgr orang ckp, berkat..berkat..tp aku tak tau nak rasa kesannya apa..apa bukti (ataupun kejadian yang berlaku lepas tu la kesan dari keberkatan tu..) sesungguhnya aku insan biasa..
cmner la aku nak balik ptg ni sbb ujan lebat gile babas ar time ni ..niat aku mmg nk balik awal sbb ila ajak aku men boling malam ni, aku ok je tp aku nak balik awal...tp (adui..bnyk betul tapi aku ni..) bos aku ada lagi kat ofis ni.aku mmg nk blah tp (tapi lagi..) sian lak..
aku agak kelam kabut arini, (besela dh petang2 baru bz..) ke hulu ke hilir tp rasenya cm tak wat per jer..kahkahkah..(pahal aku gelak ni, bukan lawak pun)..
erm..aku tak tau nak taip aper lagi..tp arap2 malam ni akan membuatkan aku rasa bahagia walaupun aku tak tau ape yang aku cakap ni..
adios..
selamat bercuti..mggu depan aku g kursus 3 hari..senin, selasa dan rabu.kat kl.
aku ni nama je dok PSM, bhgn yang buat latihan tp aku sndiri pn tak g ape2 kursus, kali ni aku dh tak leh lari ar..kene gak pergi sbb aku ni antara staf2 yang TRAGIS rekod nya sbb tak g kursus langsung..huish..terel tol aku..
ok ..arap aku dpt g kursus ngn ati yang tenang dan PA yang mengganti tmpat aku nnt leh wat keje ngn baik..salamesrabadie dari aku..

Thursday, May 6, 2010

Kenapa

salam..
semalam aku lupe lak nak update blog, mungkin bz wat keje len kot. huhu..
erm, takperla..arini dpat la update sket..
ha..kelmarin ila pasang perangkap tikus and pagi semalam aku tgk ada hasil..(cm tangkap ikan pakai bubu lak, ada hasil, kahkahkah)..
and malam td aku ngn ila g buang tikus tu, tp tu baru anak dia, (ila la kate) mak dia belum lagi dpt diperangkap masuk..
pagi ni perangkap tu diletakkan kat sebelah tong sampah, arap2 ada la hasil, boleh kitorang buang kat tempat kitorang buang anak dia semalam..huhu, syahdu time buang tikus tu,kahkahkah..
aku rase kat blog ila pn mst cite pasal menatang ni gak..hahaha
erm..sejak kebelakangan ni , aku rase pelik benar..bukan ape, besela aku ni kalo tak ada prob ngn dia, prob ngn budak laki je ler..
ex skandal aku, ex bf aku rajin lak kontek aku skang ni..
haaaa...tp aku tak layan tau..aku kuatkan iman untuk tidak melayan sebarang anasir yang boleh menggugat kepercayaan dia kat aku..aku bukan ape..aku dah tak sanggup gaduh ngn dia.
kadang2 aku rse np aku ni bnyk wat hal, bnyk wat skandal masa zaman dahulu, skang kan dah nyusahkan aku sendiri..adoyaiii..
erm..tp antara yang paling aku terasa ialah when my ex bf kontek aku..aku mmg payah sket nk padam pasal dia..dia antara kenangan terindah dan kenangan terluka aku ler.aku susah payah tekel dia dulu but maybe takder rezeki, tp aku rase mmg aku takder hope with him..
pastu bekas skandal aku pn tetiber kontek balik..rase nak terbeliak mata aku tatkala melihat nama dia di skrin hp aku ..
bila aku try borak ngn dia, sayu je sore dia..wat aku teringat balik kisah yang sangat singkat dulu ngn dia..ayah dia pn baru meninggal..sian dia..dia dahla anak tunggal, mmg anak mak la skang ni..aku harap dia tabah..tp ada gak yang dia harapkan dari aku..jeng3..aku rase sume leh agak ape yang dia harapkan tp aku cm bese la..cool je bila bab2 soalan hati dan perasaan ni..
aku bnyk bg alasan kt dia yang bnyk menda yang berlaku sepanjang 2 tahun aku tak kontek dia..mmg bnyk yang berlaku..and kdg2 aku tak nak amek tau pasal hal yang boleh merosakkan fikiran dan idup aku walaupun menda tu agak berat..tapi aku tak nak amek pusing.
baru2 ni aku semakin terpk kemanakah arah tuju aku ngn dia.aku rase aku ni masih muda untuk pk pasal kawen atau pn sesuatu yg serius..tp aku ada 1 harapan iaitu aku tak nak wat sesuatu yang tak elok, yang boleh mendatangkan dosa yang akan ditanggung oleh mak bapak aku, aku tak nak..
tp aku rase cm belum ptt lagi aku pk, tp rase cm nak pk..
erm..ntahler..
abang aku telah men'sound' direct aku pasal kawen muda ni..
aku tau abang aku tak nak adik2 dia rugi time bujang..bagi dia kawen mcm pengakhiran hidup je..(sbb tu dia tak kawen lagi, baru bertunang)..
tp aku akan pertimbangkan lagi pendapat dia, ye la..abang aku, aku kenal dia.dia takkan nak adik dia musnahkan idup sendiri..(k thank u la..)
aku baru je dpt kol dari ila, dia cakap pasal senior aku , huhu..kelakar lak bila dgr senior ngn junior gaduh dalam facebook..kahkahkah..ala..menda dah lepas tp aku pn still geram sbb aku hampir bergaduh ngn lecture tau..sume lecture kt deparment aku time tu mmg attack aku, mizah ngn huda.teruk betul aku rase time tu.mmg aku rase pointer aku bakal jatuh merudum sem tu, final sem lak tu, mangkuk betul..tp aku sbnrnya pelik np department aku nk wat program untuk panggil senior kitorang? aku rase lebih kepada nk kenalkan batch mula2 ni kot, untuk tayang muka..aku rase takder ape sgt pn ilmu yang kitorang dapat melainkan kepenatan tahap babun. oleh kerana aku takder fb, so aku kritik kat blog ni je la ye..
aku tak nafikan, mmg very tired time tu untuk pk kan program ni,..aku rase dkt 4 program batch aku handle sem tu..aku sakit betul time tu..menangis tau aku ngadu kat ex aku (alamak, kantoi..)
aku lak handle bab makanan, (aku kuat makan, sbb tu dipilih jd ajk makanan) . mmg susah nk puaskan ati orang kalo bab makanan ni..bg aku orang yang cerewet bab makan ni adalah orang yang sangat tak bersyukur..
kalo nak diingat2 balik, semester 4 di poly dulu adalah yang paling horrible tp plg manis gak kalo nak diikutkan ..huhu.
sekurang2 nya kalo aku cite kat orang, aku takder la menipu, aku pnh alaminya dulu..
adios..

Tuesday, May 4, 2010

semalam dan hari ini

salam..
semalam ari isnin, ari ni ari selasa..
aku rase dua arini cm tak bape best la..i mean not very good but still ok la.
bermula ngn aku bgn lambat, dpt bus lambat and menda2 yang tak best in my relation with him membuatkan aku rase tak semangat btl ari semalam dan arini..tp aku wat2 cm ok je..
erm..semalam, beberapa perkara yang membuatkan aku naek hangin 1 badan with him pasal a few things yang aku bengang btl ngn dia. bagi aku, why he never prepare for any unexpected thing happen in future???
aku tak tau dah nk cakap ape ngn dia, but when him asked me to find someone else, aku jadik touching lak..mmg aku bengang tp aku still waras lagi la..aku tak nak disebabkan small matter leh jadik gaduh besaaar punye..bila jadik menda cmni aku terpaksa (chewah, terpakse yer?) la aku tunjukkan kematangan aku (matured la sgt..) ..
tp orang laki ni kalo insaf, time tu jer..pastu 2-3 menet dia jadik nates dia balik.hampeh betoi..
tp aku yakin oneday dia akan berubah gak menjadik lebih baik..
bila cmni, aku teringat kata2 seorang penceramah..dia kata "dalam memilih pasangan hidup, kita memang takkan dapat orang yang macam kita nak..but we can build it to be like we want.." maksudnya, kita takkan dapat orang yang sempurna, tp kita boleh bina, pupuk dan ubah sket2 supaya menjadi seseorang yang lebih baik..betul gak..kalo nak diikutkan, mmg takder laki yang sempurna ngn sifat2 yang seorang pmpn nak melainkan Rasulullah s.a.w..tp kite leh sama2 ubah sket demi sket ke arah yang lebih baik..
...tp tu je la kata2 penceramah tu yang aku ingat, selebihnya bagi aku penceramah tu cm ngarut lebih je.tp wallahualam..tp aku mmg tak minat penceramah tu..(ya Allah, teruk betul aku).
...setiap pagi, aku selalu harap dapat menatap lagi cahaya matahari yang aku lihat semakin kuning..kuning semacam semangat yang sudah tiada, mcm putus asa..aku takut bila pk akan keadaan tu sbb...aku tau dunia ini makin hari makin tua..maknanya kita semakin menghampiri kiamat..
banyak sungguh dosa aku yang tak terampun lagi..aku cuba untuk pupuk semangat suka membaca quran skang ni sbb aku rasa masa dh semakin suntuk..
kalo leh aku nak wat sume menda cepat2 sbb banyak sgt tanda2 yang menghampiri Hari Besar itu..aku takut..
sempurnakah tanggungjawab aku?
sempurnakah amalan aku?
sempurnakan akhlak aku?
sempurnakan hidup aku?
aku tak tau...