Pages

Friday, July 30, 2010

Full

salam sume..
arini aku rase cm best je
coz..
akak ipar aku dh dpt posting dh..

ari tu dia dpt job EO
tp kene g kursus pengenalan trus
then baru dpt posting

baru td aku kol dia
and dia kate dpt kat KDN..
wahwahwah..
sukenye..seblah ofis aku jer..
huhu..

tp takleh suke sgt
coz tu baru posting je..
belum final posting lg..
tau2 je la..
kdg2 kata je kat HQ, pastu kene g agensi/jabatan nye lak..

tp arap2 dpt kat putrajaya gak la..
ade lar gak aku sedara kt cni..
slama ni sorg2 je bersama rakan2 seperjuangan..huhu

............................

mggu depan adalah mggu yg full bg bos aku
huhu
amek kau bos..
memey bz ler ko mggu depan
tp bos jgn riso okey..
sy akan membantu bos menjalankan tugas2 kat ofis ni
sy akan jaga bilik bos
akan inform kalo ade mende urgent
akan repot kat bos kalo ade staf ngulor..
dan akan jage rete mende bos kat ofis ni
okey?hahaha

.................................

arini aku ade terrrrtengok 1 katalog
katalog vantage..
mak aihh...
lawa glerr..
ish, x tahan aku
aku kemain lg puji
lawanyerr..lawanyerrr..
pastu apelg..
org ofis aku trus nasehat aku

"niza..bek niza beli skang"
"nnt dh kawen x yah beli lg, skang ni bujang, beli sket2"
"time br kawen nnt takkan nye larat nk beli sume sekaligus.."

memey la tp aku memikirkan aku belum mampu lg..

aku dh nk sgt join beli td tp bile pikir2 balik nnt dulu la
insyaAllah kalo ade rezki aku beli la
mane ler tau kan kalo dh lame2 sket nnt regenye dh turun sket
ha..aku leh la dpt jimat lg kat c2..
skang ni rasenye belum nk guna sgt kut set pinggan mangkuk bebunge2 tuh
huhu

........................

sedar x sedar
dah ari jumaat
cepat betul masa berlalu
rasenye baru ari tu ari senin
ni dah ari jumaat

bile mase berlalu dgn cepat ni
teringat aku akan pesanan orang
"bile masa semakin cepat berlalu..
maknenye masa semakin suntuk..
beringat2 la selalu.."
wallahualam..

Wednesday, July 28, 2010

Dulu

salam..
time dh abes ofis hour ni
slalunyer baru idea aku dtg
bese lar..
ilham tak akan mudah datang
huhu

2-3 arini
aku dibayangi kesalahan sendiri
yang dicipta aku sendiri
kesalahan yg dibuat
tanpa memikirkan kesan di masa akan datang

cerita2 lama..
yg dh lama terperap dlm lipatan diari aku
sejak menjak ni keluar balik
dan muncul balik dlm idup aku

dunno why but it happen
when someone come back to my life
orang2 yg pernah hadir dlm idup aku
kembali semula
cm spray balik kenangan dulu2
wat ia jadik segar

agak berpuisi @ berkias2 ayat
maklumler..aku budak sastera
so ayat2 cmni aku mmg pro la..
(terbelagak lak..sori..)

mmg..
sejak menjak ni
rase bersalah makin menusuk dlm ati aku
dlm jiwa aku
dlm diri aku
mmg aku salah
pada dia
pada kau
pada semua..
mereka2 semua ini
bnyk telah aku lukakan ati dorg
aku mmg berdosa
tp aku sbnrnye tak berdaya nak menerangkan sume tu
ati aku cm tertutup utk berterus terang
mulut aku cm terkunci utk berkata2

so..
aku mengambil pendekatan untuk..
...mendiamkan diri je..
aku cube utk dapatkan nasehat
dari org yg lebih berpengalaman dari aku
mintak tunjuk ajar..
dan mintak petua
supaya lebih kuat semangat
untuk menempuh dugaan di masa akan datang

kali ni entri aku
lebih pada perasaan ati aku
yg lebih mendalam
kire cm bahasa sanskrit ler
payah sket nk translet

ala..tp kire cm teringat kesah2 dulu la..

tp bg aku..
menda ni mmg jadikan aku pengalaman

dan kesilapan yg paling besar penah aku wat..
...ya..aku mmg takkan lupekan kesalahan tu..
kesalahan membuat tindakan
tindakan yg sgt melulu..
bagi aku itu sgt budduh..
sgt budduh..

tp ..
aku redha..
aku yakin ada hikmahnya
kalo Tuhan bg aku dugaan tu..
maknenya
Tuhan tau aku boleh menghadapinya..

.....................
adios..
6.10 pm
28/7/2010

Tuesday, July 27, 2010

terasa nak menaip

salam..
erm..
rase cm lame dh tak menaep kat blog aku ni
tp aku pn takder cite best.

weekend lepas aku balik kg
jmpe famili aku
wah...rindunyeerrr..
adik aku yg kecik tu siap kate lagi..
"yeyey..ayang balik..yeyey..boleh buli ayang"
wah2..sodap ajo mulut ekao nk membuli aku yo..
tp adik aku gurau je..
oh ye..famili aku pggil aku 'ayang'.
bukan famili aku je, tp sedara mara aku pun..
kat taman perumahan famili aku pn memey org pggl aku 'ayang'
dorg tak tau pn nama sbnr aku
tp aku memey tak suke pn bgtau nama aku
tak tau pasal per
kalo ade org rase aku poyo, terpulanglah
aku memey tak suke bgtau nama aku lg2 fullname aku

time kat umah, aku kemain riuh lg
gaduh ngn adik2 aku
borak + ngumpat + gosip + tazkirah ngn mak aku
wat lawak bangang + bengong kat adik2 aku
aku try utk penuhkan masa aku ngn famili aku
supaya aku tak boring

sesungguhnya..aku memey rndukan famili aku
famili aku adalah segala2nye..

.......................

malam mggu tu aku g bwk adik aku wat spek mata
pas setel, aku rase nk ajak dia g suatu tempat lak
nama tempat tu "SEGI"
ala..kedai je..tp..
aku suke g kedai tu..
mule2 nk masuk kedai tu rase bedebar2 je
pasal aku rase cm malu nk masuk
tp aku kuatkan gak semangat
pas abes belek2 brg
pas abes tokey kedai tu pening layan aku
pas adik aku pn tak larat nk bg pendapat
aku pun telah membeli 'brg' kat kedai tu..

bnyk gak abes duit
tp rasenye berbaloi
bile balik umah, aku tunjuk kat mak aku
and dia pn komen..
' erm..ok jugak (nada jawa)'
hoho
(gambar 'brg' tersebut x dpt diupload atas
dasar akta keselamatan 1997)

.........................

ketiadaan bos aku petang ni
hanya akan menambahkan lagi
kengantukkan yg sedia ada
pada aku..huhu

dh la perut kenyang
apelg..
memey rase nk tido ler kan..
hahaha
tp..
sebelum nk tido
bacalah doa tido dulu
huhu

...................

cakap pasal keje..
aku selalu nk tau
ape pandang bos aku pd aku
ok ker?
tak ok ker?
bagus ker?
cantik ker?
ape2 ker?
tp kalo aku tau pun
aku nk tau yg best2 jer
yg x best tu aku tak nak tau
leh x?
sebab..
aku tak sanggup kalo dia komen aku
walhal aku memey tau aku ni tak bagus mane
tp tetap nk ngaku bagus gak
dan x bape sggp nk dgr kritikan membina
huwaaa..

aku : bos bos..selama sy keje ni..ok x?

bos : ok jer..np?

aku : xderla..kot la ade yg bos tak suke ker..leh bgtau.

bos : nk tau ker?

aku : nk gak..iyela..leh la sy baiki mana yg patut.

bos : ok la..awak ni muke wat sy nyampah je tau x?

slalu lambat wat keje. dtg lambat, balik cepat. dress up x
up to date, pakai selipar je, rekod surat lmbt, sy mintak ape2
doc pn lmbt kasik, kalo suh berborak no 1, kalo suh wat keje
no 2, x tau ler nk ckp cmne..err..terrrlalu trus trang ker?

aku : err..bos , sy nk mintak cuti tanpa gaji sebulan ye, start
sok.huwaaaarrrgggghh..


tak sanggup aku mendengarnya..
membayangkannya pn agak ngeri
apelg jika terjadi di dalam realiti
fuh..
menakutkan..
umpama scary movie versi melayu
huhu

biarlah bos aku cmtuh
org nak kate ape pn kate la
yg penting kitorang hepi
dia hepi jadik bos
aku hepi jadik PA dia
abes cite.

...................

dah abes ker?

hihi

belum lagi..

tp aku tak tau nk cite aper sebenarnya

....................

erm..
ari2 yg mendatang
aku dan dia lalui dgn penuh bonggol dan lopak
haha
ape nak wat
dh masing2 suke carik pasal
kalo tak aku wat hal
dia yg wat hal
tp memey aku yg suke wat hal
pasal aku slalu x puas hati ngn dia
ada je aku nk carik gaduh
tp kalo tak gaduh memey tak best
so gaduhla selagi boleh gaduh
nnt kalo dh kawen tak leh gaduh sgt
berdosa
(yeke?)

bile time2 cmni
teringat kenangan time kitorang
kuar sama
bnyk gak tempat kitorang g melawat
dari shoping kompleks
smpai ke taman2 bunga
wah2..cm hindustan lak
ala..dating bese2 je
msg2 prangai cm mangkuk ayun je
haha
lawak kalo ingat balik
dh la ..
cite len la
geli lak aku nk cite pasal cintan2 ni
huhu
(jiwa kayu, hati batu)

........................

jap lagi dh nak bulan 8
cepat je..
mari kita seluruh warga negara
ramai2 menyambut merdeka ..merdeka!
hehe
teringat time dulu kecik2
asyik nyanyi lagu merdeka je kalo bulan ogos
patriotik sungguh.
klaka
dok depan tv atau radio
pastu nyanyi la sekuat2 alam lagu merdeka tu
tp best
aku suke
......................
and pasni lain tak bukan
kite akan smbut ramadhan al mubarak
erm..
pose taun ni..
erm..
ok jer..
semoga tabah menjalani pose
dan arap2 dpt la / sempat la
aku beli baju raye..
aku dh pilih dh tema kaler ape tahun ni
untuk aku ngn dia
tp dia x nak
tp aku pakse gak
tp dia x nak gak
tp aku pakse gak
pastu dia terpakse la nk
pastu..
pastu..
pastu apelg..aku menang ler..
wahwahahwaawah..

........................

petang2 cmni
bile dgr keriuhan org2 ofis bergelak ketawa
terasa bahagia sungguh..
sungguh...
teringat org len yg sedang bersedih
atas bnyk sebab
sesungguhnya aku maseh bernaseb baek..
terima kasih Allah.

walaupun dugaan yang mendatang
kadang2 mencabar iman
mencabar ketahanan fizikal
dan mental
mengganggu emosi
dan situasi
tp aku bersyukur
sbb sbnrnya aku maseh bernaseb baek

"ucaplah Alhamdulillah,
bukannya sukar,
kerna semua yang kaya atau besar,
tetap Allahuakbar.."

...........................


Thursday, July 22, 2010

Lengang

salam..
pagi ni aku bangun lambat
mimpi aku punyerla panjang
tp upe2nye belum smpi alarm aku berbunyik lg

bile dh berbunyik alarm aku tuh
cm bese la
aku takkan kasik ia berbunyik lame2
aku dgn pantas me'mampos'kan bunyik itu
agar aku dpt smbung tido balik hoho

tp sambung tdo punye pasal
smpi terlambat bgn
pastu adelar satu hamba Allah ni
bek hati ketuk bilik aku
huhu
aku ingt beliau nk tutup pintu umah kitorang tu kuat sket
tuk bg signal suh bgn g keje
hahaha
(sape x phm sila tanye sy yerr..haha)

pagi ni lengang ofis aku
coz ramai yg g kanibal usahawan..eh silap weh
kanibal tu orang makan orang
aku betulkan..karnival usahawan desa..ha..baru right..chewah, speaking kunun
disebabkan kementerian aku ni
kementerian luar bandar
so dh jd our responsible lar utk do this karnival
utk memperkenalkan org kampung bersama produk2nyer..
orang kampung boleh..kacip fatimah boleh..aha (cm bangang je huhu)

tp disebabkan aku ni PA yg berdedikasi..
makanya aku tak g ler
aku stay kat ofis jer
lgpun bos aku akan masuk ofis after lunch ni
(tp tu kata bos aku ler semalam..kalo x masuk pn okey je sy ni bos..haha..
leh lar aku blah cpt sket..huhu)

arini aku baru perasan
time aku punye jari ni laju menekan keyboard
aku terasa jari jemari aku ni cantik gileer
tak tau pasal per..(ila, ko jgn gelakkan aku yer..huhu ..arramak , tergelak sendiri lak)
betul weh..
and then aku rase insaf lak
coz
aku rase indah sungguh ciptaan Allah ni..
daripada kuku smpai kulit..sendi2 jari ni..
ajaib sungguh..
Subhanallah..
(aku baek tau skang ni..jgn tak tau..haha..baek ada makna..haha)

............................

arini aku layan 2 lagu jer
aku suh seorang hamba Allah
untuk men'download'kan (identiti dirahsiakan)
lagu lagu tersebut ternyata
memey cepat beliau hantar lagu kat aku
huhu
layan perasaan jer dr td

............................

disebabkan lagu2 tuh lagu bukan melayu
so aku tak dapat nk kongsi
liriksssnyer ngn org len
kene dgr lagu tuh sendirik
baru tau..

kelengangan ofis aku hanya
akan
membuatkan aku
semakin mengantuk..
huaarrrggh..

.................................


Wednesday, July 21, 2010

keliru

salam..
hurm..
lame rasenya aku tak update blog aku ni

aku bz sket
sejak dua menjak ni

bnyk persidangan aku kene attend..
meeting lg..
tu blm appointment aku ngn datuk2..

ade gak la yg aku kensel
coz
clash ngn jadual aku

chewah.

poyo abes
bile mase aku wat sume tu
aku dok kt opis jer sbnrnya
sibuk wat menda hakiki keje keje keje..
hahaha(hepi ke sedih ni??)


sejak kedepan kebelakang ni aku
bnyk wat research..
research aper?
ha..
biarla rahsia
chewah..
sedang cube utk menyetelkan
suatu perkara
yg bg aku agak rumit
terutamanya di usia sementah aku ni
tp takper, aku akan cube
wat sedaya upaya
dan sebaek mungkin
utk keselesaan/kesenangan
semua
huhuh..bunyik cm adventure jer
hahhaahaa

kepada member2 yg bnyk membantu
terutamanya dari segi idea
kreativiti
pendapat
komen
pertolongan kalian
amat aku hargai

bnyk menda yg wat aku
konpius ni
aku x tau ape yg aku ptt wat skang ni
rasenya cm x yah pk ape2
tp kalo nk diikutkan
aku kene bertindak dr skang
tp aku ni cm besela
suke wat keje last menet
aku tak tau ler cmne rupenye nnt
kalo last menet punye keje aku ni
dipraktikan dlm agenda aku tuh...
ape2pn
aku tetap akan wat muke stone aku ni
hahaha

td aku bc blog kawan aku
pasal member kitorang kawen ari tuh
wa..cntik nyer..
memey comey aku tgk..
selamat pengantin baru aku ucapkan
kepada semua rakan2 dan taulan..
boria miskin kaya kami persembahkan
eh, ternyanyik lak..
asyik sgt kut..huhu..
smpai terkeluar boria penang haha
betul2 ho liaw huhu

bj pengantin kaler kuning emas
memey cntik dan menarik
tertarik kau memey da bomb
eh,sempat lak nyanyik
ni la asyik tgk cite hotel mania je
kan dah ter'musikal' sekali
hahaha

ahhaa
aku pn ade tgk member aku membawa pasangan masing2
termasuk la yg skandal
hahaha.
tp xper..
aku ok je bab2 skandal ni
al maklumlah..bujang lg..
time ni ler nk jual saham
pas kawen dh tak leh dh
kene setia pd laki sendiri
kalo tak.. berdosa ..
tak cium bau sorga weh..
(cm ustazah lak)

oh ye..
kepada mizah, congrats tau..
akhirnya berjaya jugak
dorg merisik ko
harap2 cepat la bertunang
and of course la cept2 kawen tau
hehehe..

sungguh indahnya hari berlalu
menunggu kaseh dambaan hati
ingin rasanya slalu ....(x tau lirik)
bersamanya kala suatu nnti
.........
andainya kao jd milikku
slalu ku nyanyikkan lagu rindu
andainya kao attack(eh, ni cm sabun cuci baju..?) silap weh..huhu
andainya kao dan aku bersatu
dunia ini berserrrrriii selalu..(stail jawa sket haha)
.................
ku ingin dirimu
dekat di hatiku
berrrrrdua kita kan rai bahagia (jawa again..)
ingin dirimu turut merasa
rasa rindu tuk menatap matamu..

romantika di amor x lagu tuh?
hahaha..
bnyk cite aku disebalik lagu tuh
huhu
tp sume biarlah ku simpan rapi
dlm lubang idung aku
(tak senonoh hohoho)

keliru ape sebenarnya yg aku maksudkan ni?
aku pn tak tau..
sebenarnya aku keliru
samada nk publish entri aku ni ke tak
tu jer..hehegege..

...............

mggu ini aku diserang saket tumit lak
tumit aku sakit woo
smpi nak jalan pn rase cm nk berjingkit2 lak
tak leh berdiri tegak
adeh..
aku nk puas bubuh minyak kat kaki tp
tak mo elok gak
takper..balik kg nnt aku suh mak aku picit2
huhuh
mak..tolong picitkan kaki aku mak..
pinggang skali ye..
badan mak..lenguh la bahu tu..
pala aku pn picit2 la skali yer..
erm..1 badan la mak.abis cite
hahaha
tak gune punye anak
hohoho

..............

erm..
nothing 2 say more
just to see my blog ber'update' jer
huhu
arini puas aku godek web2 yg perlu
digodek
smpai rase nk muntah
siyes beb
nk muntah rasenya
sbb maybe aku rase terrrpakse ko
wat research kat web2 yg sedimikian

hope everything will be fine
insyaAllah..


............
adios




Wednesday, July 14, 2010

naik keje

salam..
arini baru naik keje
smlm aku cuti (selasa 13 julai )
hehehe

sebab?
ade lar..
huhu
ramai gak tanya aku np cuti?
tak sehat ker?
balik kg ker?
aku diam jer..
snym..

aku siap ckp lg ade org masuk merisik aku..

tu yg aku kene blk kg tu..
huhu..
it was surprisely when they believe in me! wah..

act aku saje jer amek cuti utk tenangkan fikiran aku..
(betul x ila? hahaha)

arini agak menimbun gak la keje..

luckily , mood bos aku baek punyaa ari ni..

aku pn bnyk berborak2 ngn beliau (chewah) arini..
tp tu pn coz dia yg nmpk cm nak berborak ngn aku (huhu)
letih la aku weh..
aku rase bnyk jer menda nak setel..
tp..
aku nk think +
arini..
aku nk think yg..
aku sgt beruntung kerana ada pekerjaan halal..
aku sgt beruntung kerana ada kerja ..so xder la aku goyang kaki
aku sgt beruntung kerana sume org nmpak aku wat keje..
(walaupun pnt tp cover..)

aku sgt beruntung kerana aku diterima untuk wat keje..
hahhahaa positive tak aku? huhu..

................................................

arini aku dilanda kelaparan yg melampau
akibat dari tak makan malam td
dan tak sarapan pagi ni
lalu jam 1 ptg aku trus melajukan langkah kakiku
ke kafe utk membeli nasik.haha
tp gmbar nasik yg aku beli tu
x dpt di upload kerana x sempat nk snap gmbar
trus je ngap..hahaha..

................................................

aku tgk cuaca ari ni cm mendung je..
yes..
menandakan hari nk ujan..
aku suke kalo ujan..
bermakna cuaca akan jadik sejuk..
nyaman dan jiwa aku pasti akan
merasa bahagia...lalalala..

kalo cuaca sejuk..
maknanye tido ku akan menjadi lebih lena
huwaaargghhh..
ngantuk lak..
nak lak time ni dh dekat2 kul 5..
jap lg kul 5.30..
time utk balik..
bos aku pn tgk gaya cm nak balik awal jer arini..
arap2 cmtu lar..
at least..takderla i feel guilty to leave him in office
tp kalo dia nk balik lmbt pn sukati beliau lar..
hahaha

..................................

siyesly aku memey rindukan famili aku
lama aku tak jumpe adik aku yg kecik tu
tp apakan daya..
takper..time pas gaji nnt aku balik umah la..
jenguk mak bpk aku..
mak abah, sabar ye..
nnt aku balik
kite mkn tomyam lagi ye..
aku masak..huhu
mak ngn abah msti jemu kan aku masak tomyam je
tp nk wat cmne.
dh tu je yg aku tau masak..
mak ngn abah terima jer la yer..

........................................

by the way, aku rase arini masa berlalu ngn begitu cepat..
aku tau ape yg aku ptt wat skang..
siapkan keje cpt2
dan
kemas meja cpt2
dan
caloooo....
huhu
ok..
chow chin cau.

.....................






Monday, July 12, 2010

macam2..

salam..
aku rase sume org akan cite menda yg sama pagi ni..
iaitu..
sepanyol menang..
holland kalah..
apelagi kalo bukan pasal world cup huhu
finally kite sume dpt tau sape juara world cup 2010..
dan ngn itu, maka berakhirlah demam bola yg melanda dunia
sejak menjak ni.huhu

pasni bolehla sume org tido awal..takderla lg org bgn 2-3 pagi utk tgk tv..
huhu ..pasal bola, sume sggp..

lately, mcm2 berlaku pd aku
antaranya..
ciyit biyit la...aku rase aku dh xleh mkn sembarangan la
especially makan pedas2..
hadoi..akan terjadiklah suatu fenomena memerap dlm toilet akibat berputarnye puting beliung
dlm perut aku ...adoi mak..

pastu..
seterika umah kitorang rosak lak..
aku dgn bersemangat nye men'spray' bj batik aku..
wah2..kemain lg spray sekali gosok..jgn tak gosok..gosok baju batik ku..
skali takder effect da..
haha..nsb bek sume bdk umah aku dh gosok bj..

pastu..
last week dapur gas kitorang lak rosak..
semacam je api dapur tu nyala..
kitorang mengambil langkah utk x guna dapur tu
wat sementara waktu..

pastu kitorang g r beli..
nk dijadikan cite..salurkan getah bwh dapur gas baru tu lak wat hal..
tercabut la plak smpi getah nya tu cair..
dapur len kuar api kat atas..
dapur kitorang lak kuar api kat bawah..
kahkahkah
agak lawak gak bila aku kenangkan balik..
kitorang pn g ar tukar balik..

aku ngn ila diserang sindrom 'terlebih rajen'
pabila mengemas dapur yg umpama sarang kucing beranak itu (ila, teruk sgt ke perumpamaan ni?)
kitorang geledah sume..
lap lantai dan dinding..
basuh balik sume perkakas..
susun atur pn diubah sket..
dan sentuhan kreatif juga dilakukan agar menimbulkan mood2 segar
dan sekaligus merangsang kitorang agar masak dgn lebih rajin dan sedap huhu..
(gambar dapur tidak dapat di 'upload' atas arahan tuan umah)

ari sabtu lepas gak..kitorang g pesta bunga kat putrajaya ni..
santek..
bnyk giler bunga..
tp disebabkan aku ni bukanlah peminat fanatik bunga..
so bg aku takder la teruja sgt selaen rase nk touch2 jer bunga2 kat c2..

tu muke tak bermekap tau..
aku saje jer tak mekap coz nk menghayati alam semulajadi kat bunga2 tu..
hahhahahaa

antara bunga yg aku rase santek ..




hiss..bile mase ila amek gmbo ni?
masuk blog aku lak tu..hiss..
huhu..aku ler yg tgkp gmbo dia coz kitorang g berdua jer..
eleh ila..wat2 pandang tempat len kunun..
malu la tu..huhuhu..

lastly..aku mengabadikan kenangan aku ditepi tasik putrajaya..
time aku g tu memey angin bertiup sepoi sepoi sempoi..
best sgt cuaca time tu..
muka aku pn comey kan? kahkahkah..

ikutkan aku memey nk bubuh bnyk lg gmbr tp
gmbar2 tu jer yg aku snap..
yg len tu kalo nk tgk..apelagi..
moh ler ramai2 g sendiri pesta bunga tu..
masuk free jer...
pegi jgn x pegi ewaahhhh..
(cm promote jer..ada bakat jd pengacara cuti2 malaysia x? huhu)


that's all for this entry..
sayonara...
......................................

Friday, July 9, 2010

tak tenteram

salam
huhu..
yuhu..
ari ni ari jumaat & cm bese la..
ari jumaat memey dinanti oleh sume pekerja cm aku
sbb..
sok cuti..yeahaaa...

oh ye..ptg ni bhgn aku ada wat pertandingan
bowling..
huhu..aku pn terlibat skali masuk..
pastu hampir sume staf masuk.
lg la syok ..fuh..gempak..
x sgka dpt smbutan hangat..cm pisang goreng panas huhu

kitorang di 'divide' kan ke 6 group.
nama group aku ni ..group comey ker?
mangkuk betul la sape yg letak 'ker' tu..
patutnya namanya comey jer..huhu
anyway , ok gak coz nmpk cm len drpd yg len
haha
mst game ptg ni lebih gelak dr men
kahkahkah
jgn ada yg jatuh time baling bola dh le
tp matlamat kitorang sbnrnya lbh kpd nk have fun..
bukan nk lawan kalah mati huhu
bos aku pn kalo takder aral dia pn nk dtg tgk
cume dia meeting dari pagi smpi ptg arini..
dia tak dpt la nk join game..tp kalo dtg bg support
maybe la..(tu pn kalo sempat)

tp ada 1 menda la aku terkilan..
aku luper bwk kamera..mangkuk ayun btl la kataku pd diriku sndiri
hadoi..
kalo tak leh aku snap gmbr2 yg menarik nnt
(termasuk gmbar aku sndiri huhu)

dia pn asyik men bola jer dr pg td..
ada lawan gak
tp kt kg ler
nmpknyer kitorang ada game arini
leh la kongsi cite mlm ni
oh ye..mlm ni leh la tito lewat cikit
coz sok cuti
hehe
nk gayut lame sket la
2-3 arini aku tdo awal jer
nk wat cmne..dh ngantuk..tito ler..

erm..k la..
stakat ni tu jer yg aku nk tulis
rase x best lak kalo x update blog
walhal aku takder menda pn nk ckp
huhu
entri akan dtg aku akan cube
muat turun gmbr2 kitorang men game ok
tak tenteram hati nih
pasal dh lame tak baling bola boling
huhu


astalavista bebeh
yieehaa..

.......................................

Thursday, July 8, 2010

nikmat hidup

Align Centersalam..
today is thursday
that's mean, in gov we have to wear batik
aku pn dgn cepat mencapai bj batik tipu aku kat almari pastu
gosok ngn gaya yg cukup mls..
siyesly..aku mmg mls nk gosok bj mlm td..

dh 4 ari aku skt perut (ciyit biyit..)
sejak dari ari ahad kot..smpi ler smlm..(rabu)
aku siap mkn pil cik ke tek aun lagik tau.
still skt peyot lg..
tp arini aku dh ok sket.

mlm td aku pki korset yg ada infrared tu..
smpi senak bdn aku..( and korset tu slalu wat aku ngantuk )
dan aku telah terlena dgn cepat..(dlm kul 11 aku dh tertido..besenye kul 1 br aku tido)
tido aku lak lena sgt..huhu(syabas niza)

semakin ari semakin aku berfikir
ape yg ptt aku wat utk nikmati idup ni?

tp bile aku ber pk, punye pk , punye pk..
finally ..i know..
antara menda yg ptt aku wat utk enjoy this life is..
take care of my health!
yes! i must care about my health.

aku skang cube utk minum air secukupnye tiap hari (dlm bilik aku ada bnyk botol air besar2)
makan vitamin (skang ni vitamin C jer aku mkn..masam.)
tido ngn cukup (tp part bgn g keje slalu rase x cukup tido lagi hahaha)
bersenam selalu ( kat opis ni aku dh x larat jalan..asyik gerak sana sini jer anto surat)
dan jaga pemakanan ( haa..yg ni aku paling payah..sume org tau aku suke makan a.k.a. kuat makan punya olang)
dan yg paling penting ialah jaga minda..( means rohani dan jasmani kene ok. )

aku teringin nk hirup udara segar..
aku nk hirup sepuas2nyer..
msti sonok.

slalu kite dgr pasal nikmat idup kn?
ape sbnrnya nikmat idup ni?
duit berjuta juta jutttaaa ker?
byk harrrtaaa ker?
aku rase bukan sume tu..
tp tak di nafikan la menda tu sume keperluan
but not the priority ..ok.

4 me, 1st is how we appreciate our life..
if we do sumthing gud and rite that means we appreciate our life
but if we do sumthing yg leh sia2kan idup kite maknenya kite mmg tak
hargai idup kite dan leh wat kite tak rase nikmat idup ni..

smlm aku bc 1 berita pasal budak kene potong kaki pasal xciden tp bpk dia kata doktor yg operate anak dia tu cuai..
hmm..kat c2 kite dh leh nampak..Tuhan kalo nk amek nikmat idup kite tu, sekelip mata jer..
kaki tu dia potong..nikmat berjalan tu lgsg dh takder tau. 4 whole his life tau..sian dia.

erm..nikmat idup ni ade kene mengene ngn perhubungan bercinta x?
aku rase kalo vote kat luar sana tu confirm ramai akan kata....YA! ADA KAITAN!huhu
mmg..aku pn rase cm tu..
cume bg aku kene berpada2 la..(nasihat utk aku gak pasal aku pn 2x 5 je..hahaha)
kalo tak, cmne leh kuar statement "cinta utk dinikmati..bukan utk ditangisi.." chewah.

ckp pasal cinta..
cinta itu buta..betulker?
buta kalo kite slh pilih cinta...tp akan jadikkan kite celik kalo kite pilih cinta yg betul..
iaitu cinta pada Allah..
cinta pada manusia leh jer..( aku ler cthnyer..huhu)

sbnrnye aku takder idea utk mengupdate blog ni
coz aku takder cite yg best 2-3 arini..
kalo nak best pn pasal smlm kat ofis aku wat jamuan..
tu la best..pastu pas jamuan tu aku ciyit biyit lg..(tak best gak)

disebabkan dapur gas kitorang rosak..dh 2-3 ari dapur kitorang tak berasap..
so..kite enjoy..(ish..enjoy mendela..)
lunch ni aku kene la beli lauk utk wat makan mlm ni..hahaha
takper..aku rase dapur gas tu tak rosak cume tersumbat sket jer..huhu
mlm ni aku igt nk try la godek2 ( tu pun kalo rajin..huhu)

mggu ni aku maybe tak balik umah famili aku lg..
bukan per..aku takder transport nk balik..
nek bus aku tak reti kalo ke klang
tp takper, one day nnt aku akan cube survey bus dr putrajaya ke klang, klang ke kapar.huhu
kekadang rase sedih..tp aku yg salah langkah..biarla aku yg menanggung sumenya.

time2 sunyi cmni..aku slalu terkenangkan sejarah idup aku awal tahun ni..
penuh ngn suke duke..
pengalaman idup yg tak mampu dibeli, dijual apalg dilelong ..
sume tu aku simpan rapi dlm diari hati aku
takder sape yg tau..
skang ni aku cube bina idup baru..
ngn semangat baru..aku nk kuatkan semangat aku
aku nk jd tabah mengharung cabaran idup ni
walaupun kekadang aku tak kuat ( sumtime aku nanges gak..)
tp aku wat2 tak tau jer..
aku yakin ada hikmah sume ni
aku tak salahkan sesaper malah aku salahkan diri aku sendiri
dan aku cuber utk muhasabah spy lebih matang
utk tempuh bnyk lg cabaran idup

dh nk pose ni..tetibe rase sedih..
walhal aku ni besenya suke time2 dekat2 nk raya..
aku taknak sedih2 pose taun ni..
lgpun tak bek coz ditakuti inilah taun terakhir seseorang itu lalui ramadhan..

tp aku tak dpt kawal feeling aku ..
kdg2 rasa sasau tau..mengenangkan diri ni..serba kekurangan..

after raya ada beberapa plan yg kalo takder ape2 hal
akan berjalan..
cume aku dh mula berfikir dr mlm td..
betulke tindakan aku ni?
aku terikut2 org ker atau betul mende ni dr ati aku sndiri?
atau disebabkan desakan org?
atau disebabkan diri ini masih tak matang?
atau aku mls nk pk dh?
betulker? Ya Allah..tolonglah hambamu ni..
salahker tindakan aku yang satu ni?
rasenye maseh smpt aku nk patah balik..
cume akan mengundang terlalu bnyk komplikasi..

komplikasi yg melibatkan perasaan..
masa..
maruah..
wang..
pemikiran..
aper yg ptt aku wat utk ilangkan rasa gundah ni?
betulke keraguan ni sbnrnya suatu petanda ?
atau hanye mainan setan jer?

konfius aku dgn diri aku sndiri..
semoga Tuhan bg aku petunjuk dan hidayah

aku rase entri aku kali ni dh terpesong dari tajuk ..
tp takperlah..aku mmg slalu cmni..
suke letak bnyk iklan sampingan..


adios amigos
......................

Monday, July 5, 2010

My weekend

salam..
pagi ni liat betul aku nk bgn tdo
coz rase cm tak puas jer tido
haha
ari2 tdo pn masih x puas lagi
huhu
manusia mmg cmni perangai tak penah puas ape ngn apa yg dh dpt
skang ni sume sibuk ngn bola perlawanan bola
perjudian bola kaki
bola
makan bola
minum coca cola

tak dapat tgk bola

dan
bola-bola api...yg sedulu nya kecil..dh menjadi besar...(nyanyi lak..)

weekend lepas..(3 & 4 julai 2010)
a
ku ngn sume bdk2 umah aku tak balik kg..
so..
nmpknya kene ar plan sumthing
yg leh wat ktorg sume have fun 4 our weekend.


jumaat lepas,
after balik keje..
aku ngn ila dh plan
untuk ke 1 tmpat
yg kitorang sendiri x pnh g
iaitu....
i-city..

kat shah alam..

santek gak la tmpt nye
yg penting..happening..
tp aku tak dpt la nk upload gmbr
coz
gmbar ada dlm kamera ila..

pastu aku ada gak tgkp pakai hp aku

tp
pc aku tak dpt detect kehadiran usb hp
aku
mangkuk ayun btulla..
tapi takper..
untuk mengubati kakachiwaan
aku bubuh part kitorang g taman botani presint 1, putrajaya
hihihi.. sbnrnya
ari sbtu petang
kitorang g tp dh petang

kitorang teringin nk nek beskal kat situ
tp
sbb dh ptg,
waktu utk sewa beskal dh tamat

so kitorang jejalan jer la..
tp tak putus asa.

esoknye kitorang g lagi..
(malu gak pasal dh g semalam tu..hahaha)
akhirnya berjaya gak kitorang sewa beskal..
RM4 sejam ok la..
bagi yg tak bese bwk beskal..
1/2 jam pn rase nk
bengkak tau punggung korang.
huhu ok..
lets cekidaut..



ini salah satu port kt taman botani putrajaya
mmg cun
rugi sape tak g..
nyaman jer udara kt cni..






disebabkan aku g ngn bdk2 umah aku
so
terrrpakse la aku upload gmbr dorang

hiss..menyemak betulllah
ni ler muke bebudak umah aku

(walhal dorang lg tua dari aku..hahaha)
(mudakah aku??)

yg baju itam tu kak fara..
yg baju merah tu ila..
yg tak pakai baju tu lak..
weh..mana ada yg x pki baju..
merepek jer..





haha..kak fara takut2 nk turun bukit..
aku mengambil kesmpatan ini tuk snap gmbr dia (kemudian aku telah dimarahi kerana curik2 tgkp gmbr dia, huhu)


yaa....
itu dia..

gmbr aku menjerit 'hooraayyy..'tanda kegembiraan
yg tak terkata hahaha


hiss... ila ni pn nk 'hooraayy..' gak.
layan je la...
zasss...

huhu
sbnrnya aku ptt tgkp gmbr dia lompat
tp
x smpat nk snap
hehehe.

seterusnya
kitorang g nek jmbatan..

panjang gak..
n tinggi gak..
aku pn gayat time nek jmbtn ni


kelihatan 2 org wanita sedang menikmati pemandangan flora dan fauna huhu





tgk jmbtn ni... pnjg kan? tinggi gak tau... tp best sgt tau.. so sesaper yg dok kat putrajaya dan blm lg g taman botani ni.pegi jgn tak pegi..


............................................

pada malam tu lak..
ehem..
dia dtg putrajaya..
hehehe

aku pn suke lar..

dh lama aku x g dating..
mlm tu pas isyak dia smpi..
dia tanye aku..nk g mane?

aku snyum jer..
pastu aku suh dia drive smpai tol putrajaya..
pastu aku ckp..
kite g i-city !

dia terpinga2 cm cipan jerk aku tgk
huhu

disebabkan aku ni jenis tak hafal jalan..

kitorang terrrsesat seketika
ye ye jer aku ni tunjuk jalan
last2 sesat gak
dia la yg carik jalan..(huhu..klakar tol aku rase) and then ..
kitorang smpai gak..






ha..nampak tak cm lampu2 neon tu..?
cntik tak?
dalam gmbo pn dh cntik..lagi kalo tgk ngn mata pala lutut sndiri
lagi santek..huhu



huhu..tu flamingo kristal tau..
mahal tau..huhu
takderla..tu cume cm replika jer.pastu dorg lilit ngn wayar
yg penuh ngn mentol..
so akan kelip2 cm flamingo yg real..
santek..




ni lak replika merak..
kembang tak ekor aku? hahaha
menarik bukan?

next pic..

tgk tu..berduyunnn tibaaa..
ramai giler maknusia..haha
sume sebok tgkp gmbr..

kt cni ada skrin tv yg besar..
dan dan time aku dtg tu
argentina tgh lawan german..
fuh..mmg full la dataran dpn skrin tv tu..
mmg happening..
aku pn hepi time tu..



huhu..rama rama
terbang bebas..dihiasa panorama yg penuh warna warni
huhu nyanyi lagu ella lak
senyum colgate aku tu menandakan
yg aku hepi time tu
huhu
overall..tmpt tu best la utk riadah/lepak/dating time malam
coz mmg happening..
so sesaper yg tak g i city shah alam tu
jgn lepaskan peluang ni
pergilah!
cume 1 ringgit je utk parking
dan 2 ringgit utk ari ahad.
dia pn nmpk hepi sgt..x abis2 tgkp gmbr
dia pn kate best tmpt tu.
aku pn hepi la
at least aku dpt la gmbira kan hati dia
yg dtg dr jauh utk jumpe aku

kalo ada mase
maybe aku akan g lagi

sekian
....................................


Thursday, July 1, 2010

Musim sejuk

salam ... minggu ni adalah leh dikatakan sebagai minggu saket pala bagi aku.. bukan pasal keje.. keje aku ok je. bos aku ok.. staf2 len pn ok .. alhamdulillah la sume. family aku pn ok.. member2 pn ok..

cume..

pala aku je tak ok.. aku tak tau pasal per aku diserang headache lagi! aku tak suker! aku akan merasa sesuatu yang tak lengkap bile aku diserang mende ni. sesuatu yang telah lama aku alami sejak zaman sekolah lagi.. tp aku dh lama gak tak alami mende ni headache aku bukan kepalang.. rase berputar dunia ku ni (dahsyat tak ? huhu)

ia menyebabkan.. aku .... tak leh tido!...huwaaaa.... aku tak dapat nak tido dgn mudah.. aku kene baring dalam tempoh yang agak lama before i can get my sleep.. oh no...

tp.. bila dah tido... tak reti2 nak bangun.. hehehe.. kalo dah terjaga tu, suke sgt sket lg..sket lg..sket lg...smbg tido.huhu..

minggu ni aku merasakan cuaca yg nyaman tatkala selalu ujan melanda putrajaya ni.. aku ok je kalo ujan..kalo panas pn aku ok je.. ya la..cuaca kan..kite ni beruntung la kat malaysia pasal takder ribut taufan ataupn banjir kilat .. kalo ade pn sket2 je.. Tuhan masih sygkan Malaysia ni..bumi emas.. pasal per aku cakap Malaysia ni bumi emas? pasal tanah kita ni memey bnyk emas.. tak caya kome sume p kaji sejarah .. (aku pn tak kaji lg...dgr org cakap jer..)

aku slalu weh berangan utk dok kt negara yg beriklim 4 musim.. pasal per? pasal kat cni tak der 4 musim.. tu yg teringin nk merasa tu.. tp aku rase dlm bnyk2 musim, aku mungkin suke musim luruh kot.. pasal cm best je suasana dia.. nyaman jer.. musim bunga pn ok gak tp aku bukan amek port sgt pasal bunga ni.. aku nk merasa kenyamanan dunia fana ni..

semalam aku tbace blog member lame aku.. aku tgk dia dh nak kawen bulan 7 ni.. wah..sorang lagi nk kwen.. ape aku nk bagi hadiah ar? (chewah, cm aku pegi jer..huhu) mmg tak dinafikan la.. umur2 cm aku ni rate2 sume nak kawen.. adakah terikut2 prasaan? adakah rase cm dh ready? adakah terikut2 orang len?
adakah rase cm dh matang dan tau apa itu erti kawen? wallahualam.. aku sendiri pn tak dapat mengungkapkannya sebab.. slalunye orang akan cakap "dh sampai seru dah.." so..seru tu dorang jer yg rase.. bukan orang disekelilingnya.. apelgi kucing peliharaan dorang.

aku? aku kalo disuruh ckp pasal kawen.. sng je.. "ada rezki nnt sy kawen yer...." tu ayat popular aku..hahaha. kepada member2 aku yg bakal mendirikan umah tangga.. diucapkan tahniah dan semoga berbahagia ke anak cucu.. "selamat..pengantin baru..semoga kekal abadi..bahgia ke anak cucu..sentosa murah rezeki.." chewah..pndi nyer aku nyanyi..huhu..

malam td aku rase perubahan sket la pasal aku leh tido dgn cepat.. tiada rase sgt skt pala.. tp pagi ni skt lagi.. aduss..mencucuk2 lubang idung rasenye skt pala ni takper la..karang kalo dh tak tahan,aku tido la jap.(wah..cm ofis abah ko lak ye niza.)

lunch ni aku g bedal mihun sup..
mmg sedap..4 hengget harganya..
kalo nak tau, org yg jual tu time letak mihun bnyk gile.( aku mmg suke menda2 yg bnyk ni)
aku dh la suke makan, nk lak dia letak bebanyak,
makin suke la aku
tu yg aku asyik beli je tp xderla ari2
bangkrap aku kalo ari2 makan tu
mahal gak.
sehari 4 hengget, seminggu bp?
tak ker 20 hengget?
kalo sebulan? setaun?
hah, kirala!
so aku mkan smggu skali ckp lar..tu pn bgantung pd selera.
kalo ari2 tu bosan la.
aku ni dh la cpt bosan.

musim sejuk..
mmg sejuk..
aku teringat cite winter sonata.
minat sgt cite tu..
tu lar permulaan aku minat ngn cite korea
plg aku minat of course la si won bin tu..
pelakon autumn in my heart.
mmg sweet sgt muka dier.
dulu time skol menengah aku ada jmpe 1 mamat ni muke
memey sebijik cm won bin
aku ari2 kem slm.
nk tekel ler katekan..
last2 smpai la ni tak dapat lgsg.
dia tak layan aku pn..
mangkuk ayun btl budak tu
tp aku still suke dia tp aku tak tau ler skang dia kat ner
tak per la.
aku pn dh ada org len.
aku yakin ape yg Tuhan beri pd kite mst ada hikmahnya.
aku sepatutnyer bersyukur ngn nikmat dan kemudahan
yang diberi oleh Nya.
(insaf aku)

...................

petang ni aku dilanda kesibukan di tempat keje
aku pn pelik..
surat tak penah surut kat meja aku
korang tak pecaya?
tak pecaya sudah.
aku dulik hapa
tp aku mmg tak pnh tgk tak de surat atas meja aku
waima hari raya pn
ada je
tp aku tetap cool
menangani setiap keje dgn begitu berhemah sekali
hahaha

aku boring la
erm..tak tau nk wat pe
(padahal keje bnyk)
aku rase cm nak bercuti tp sen takder lak
ape aku nk wat weekend ni yer..
erm..ntah la
nntikan je la hari weekend ni
aku tak tau lagi..

malam ni nk masak aper yer..
takder ideas lah
erm..goreng ayam je la
masak nasik
makan ngn kicap..
ha..sedap gak.
hihi

esok besday adik aku
ape aku nk bagi yer..
aku rase cm nak belikan dia beg skola baru
takpun belikan dia patung
bagi dia peluk time tdo
hehehe
sian aku tgk adik aku yg kecik tu
dia tggl sesorang je kat umah
ngn mak bapak aku

ape nk wat
kitorang sume dh besar
dh keje / blaja merata tempat
tepakse ler dia dok melepak kt umah
sian aku tgk pasal
dia kadang2 tanya2 pasal kakak abg dia
nk wat cmne..
nnt la aku belikan dia hadiah besday
mst dia suke kalo dapat hadiah
comey je dia punye muka
(comey ker? muka cm singa lapor)

............................
pasal cintan hati lak

mlm td aku try nk majuk
tp tak jadik lak
aku saje tak nk layan dia kol
cakap pn cm nak tak nak je
tp mmg aku takder mud weh
pastu dia letak
aku anta mesej berbaur nk carik pasal
tp dia tak bls lak
mangkuk jamban
asbestos betul
rupenye dia tdo trus
siang ni dia kol aku
elok je dia pujuk aku
aku pn cair
dan aku telah menge'pau' dia
demi kepentingan peribadi aku
hahaha.
dan kami telah berbaek
sbnrnya aku memey suke carik pasal ngn dia
aku suke wat gaduh2
pasal aku memey cmtu
jahat tak aku?
nakal je kan?

erm..
setakat ni
tu jer la cite aku
memey boring kan?
tp aku dulik hapa
blog aku
sukati aku la nk cite ape