Pages

Thursday, March 31, 2011

Ucapkanlah

salam..

ok ok
today pasal chenta
pada sesaper yg blm b'chenta..xpe..rilek..
pada yg belum ready nk b'chenta..its ok..take ur time
pada yg nk b'chenta tp blm dpt lagi..jap lg ada ler tu..
pada yg baru b'chenta..ha..mst tgh senyum2..
pada yg tgh b'chenta...i hope u all hepi ever after..

uCapkAnlaH

Kadangkala ku rasa ingin luahkan segalanya
Rahsia yang tersimpan di dada sekian lama
Namun kelu terus membisu menatap wajahmu
Daku malu tapi tak mahu kehilanganmu

Ucapkanlah cinta
Ucapkan ku saja yang kau perlu setiap waktu
Sepanjang hayatmu
Ucapkan kau rindu
Daku yang kau mahu
Yang kau cari telah kau temui
Ku tidak tertahan lagi untuk ku mengaku cintamu

Dan kadangkala kita hanya sedar keindahannya
Apabila ia sudah tiada di depan mata
Tidak rela kulepaskan satu-satunya insan
Yang berikan ku segala makna kehidupan

Andai daku kau terima lebih dari kawan biasa
Daku kan setia tak kubenarkan kau berair mata
Andai kau terima cintaku
Daku kan belaikan tanganmu
Di penghujung waktu kau dan aku di dunia

aku doakan sume yg tgh berchenta bahagia hingga akhir hayat korg.. amiiinnn..



*wink wink*



Wednesday, March 30, 2011

hepi besday 2 u

salam..


today is my fren besday..named misz eila..

ok ok..

meh aku nyanyi..

selamat hari jadi..
selamat hari jadi..
selamat hari jadi to misz eila..
selamat hari jadi..


yang ke? ... ha.. 23 tawun..
haha..aku still 22 tawun lgi..cewah, sempat lg nk bgtau.

semoga di panjangkan umur, murah rezeki dan...
hahaha..bila misz eila nk tukar jd mrs. eila..hahaha..
tunggu....


nah.. ini kek hari jadi untuk ko..
tp org kata ni kek kawen..oopss..hehe

Tuesday, March 29, 2011

dah boleh komen dah

salam...

baru aku sedar
upenye selama ni ada yg x leh nk anta komen kt blog aku
ni gara2 ketidak 'terror' an aku dlm men'setting' comments

so..aku telah diajar oleh consultant x berbayar utk ejas balek

and now..

anyone can send comments

sekian, terima kasih.


*thanks a lot pada yg bgtau pasal ketidak bolehan utk komen kt blog aku..kalo x , smpi bebila la aku wat dono je..hoho*

Monday, March 28, 2011

Kerja tawen2

salam..

jemput makan cempedak goreng..
mak aku wat malam td
aku bwk balik umah sewa smpi 3 bekas

perut aku x selesa la
mood aku pn cm x bp best je
tp aku update sket pasal keje tawen aku

pasal tawen ni
mmg bnyk menda kene pk
dan plg fening ialah bile pk pasal duit
yaa..duit duit di mana kau duit..
chewah smpat nyanyi laks

ok ok..

cite pasal kad jemputan
mmg korg rambang mata
nk yg kaler tu kaler ni
ada corak tu corak ni
tp menda plg penting ialah bajet korg

besenye tauke akan tanya..bp bajet anda?
so..korg jgnla pilih kad2 yang rege skeping smpai singgit lebih..
pilih bawah 70 sen dh ok dah..
*laenla kalo korg kawen ngn anak datuk, leh la pilih skeping RM5..fuhh..kopak aku*

aku punye?
aku punye bwh 50 sen je skeping
mak apak aku yg pilihkan
aku ikut jer..
jemputan laks terpulang kpd bp rmi sdara mara yg korg ada
jgn la wat smpi 10 ribu..
1 ribu pn dh bnyk dh..
siap ada lebih lg nnt

ha..pasal kad tawen ni..yg slalu jd problem ialah time nk wat pelan
aku pn fenin pasal pelan umah
aku hired 2-3 org kat opis ni tulung wat pelan tp dorg pn fenin
yela..umah aku kan..pttnye aku la yg tau pelan tp suh org lak ye..
haha..last2 abg aku tulung wat

ok ok..kad tawen dh setel
malas pk, pndai2 la korg nk carik jalan.
agak2 x jmpe tu korg benti la kt mana2 kedai makan ye

........................

oh ye..
pasal bilik tidur
kalo nk tau aku bnyk pakai bekas2 abg aku pnye je time wedding diorg ari tu
katil tuh mmg mak apak aku beli utk sape2 tawen..
bilik tu pn dh dijadikan bilik pengantin
sapae yg nk tawen akan guna katil tu, almari tu, bilik tu gak
cume tukar cadar ngn langsir sket2 je..jimat x?
aku pn tukar cadar je tp tu pun aku kata kt mak aku utk guna je cadar ari tu
tp mak aku kate x elok lak sbb tu bekas abg aku punye
ye x ye gak..k la..beli baru..
ok ok..setel..
malas pk

sapa yg nk tawen,
kalo ada duit lebih, hiasla bilik tito santek2 ye
jgn jd cm aku
sume nye ala kadar je
org kata asal ada je dh la
ye la..kalo nk wat bilik pelamin, hired org dh kene beratus kan..
so wat sendirik la..mak aku la bnyk tulung
aku lak cume ckp..ok je mak..santek gak mak..tu je

..........................

skang ni aku tgh nk deal pasal kompang
memula nk pakai kompang kaset je
tp teringat aku ada member men kompang kat kg seberang umah aku tuh
aku try tanye dia
dia kata ok je..
regenye dia kata RM120 untuk 2-3 lagu
kire orait la tuh
santek..

ape yg aku leh harap ialah
sumenye berjalan dgn lancar
moga2 x menyusahkan sapa2

next entri aku cite pasal umah persinggahan lak utk pihak lelaki
aiyeer..dgr kata umah yg kitorg aim tu dh fully booked..
arap2 ada la rezeki laen untuk carik homestay

* * * * * * * * *

Thursday, March 24, 2011

Hot Spring


salam..

uish..aktif betul aku rase
2-3 ari ni asik hapdate je blog
time ada citer ni aku hapdate lerr..
karang dh xde cite aku menyepi la.

last week aku g kursus tatatertib
haa...aku kene g kursus tu bukan bermakna yg aku ada kes tatatertib
aku ni penuh tatatertib tau..kesopanan dan kesusilaan..
eeceh..poyo betul

ok ok
aku kursus kt felda residence trolak, perak

aku gerak ari rabu dlm kul 11 pagi then smpai dalam kul 1 lebih rasanya..
tp ada stop jap kat slim river untuk lunch
pas makan, gerak lagi ke destinasi..

santek tempatnya..
bnyk umah2 felda .. umah felda ori lg.
yela, org felda skang kan dah kaya, sume tukar umah batu
tp kt c2 sume umah ori lg

kursus ni dari 16 smpi 18 mac 2011
mcm2 ilmu aku dpt..
ilmu tatatertib dpt..ilmu gosip pn dapat haha
yela..nama pn tatatertib..bnyk la cite pasal kes2 staf ni

ape2 pn, sume tu aku amek sbg pengajaran..
yg bek jadikan tauladan..
yg buruk jadikan sempadan
ececeh..bek la plak.

hari kedua
kitorg dibawak g hot springs
aku mmg x pnh g
so excited gak la

haa..kali ni aku bubuh gambo ye
utk tatapan sume


ha.. ni laluan masuk ke kolam air panas..
mst amek gmbo dulu..
nmpk x aku pegang plastik kueh? hehe..aku pnye bekal tuh..




ni lak time kat atas titi..
sebelah tu ada cm longkang kecik..
dlm longkang tu mengalir air panas
berasap2 wa akap ama lu..
santek x muke aku? wahaha


iklan..
*aku x tau pasal per org tu wat gaya cmtu*
penunjuk arah kot..huhu


nk lg? nk?
ni gmbo ngeri sket..

eeeii..tatutnya..
seekor katak telah terkorban dlm longkang air panas
dia digelar.."katak rebus"
maybe dia igt air tu sejuk, dia masuk la..
lompat si katak lompat..skali air panas daaa...innalillah..

ni kat kolam suam2 kuku panasnye..
best lak tgk budak2 men air..
cm x pnh mandi je
aku pn celup2 kaki gak, tgk la siap senteng suar lg..
besar gile replika mushroom tu
kalo la tetibe roboh..*suke imagine macm2...*

and lastly...
kitorg amek gmbo ramai2..
senyum colgate sume ye..lg2 aku
dgr cite ramai yg dtg time malam..
o0o0..br aku tau..kolam air panas ni mmg sesuai dtg time malam
maybe sbb malam sejuk..so bile berendam dlm air panas, best sket

time kitorg dtg tu cerah tp x lama pastu ujan..
aku smpt gak la tgk org rebus telur
tp aku x join pn apatah lg nk makan..eeiyaks..
hahaha..
disebabkan aku mmg x bp minat mandi kt tmpat awam
so x la ralat sgt
dpt celup2 kaki pn dh ok..


best la hot spring ni..
ada masa aku mst dtg lg..
tungguu aku hot spring..

esoknya kitorg gerak balik dlm kul 3 ptg
smpi dlm kul 6.30 ptg
jalan jem gak tp alhmdulillah..sume nye ok..
aku smpi umah dlm kul 7 malam..
smpai2 umah, aku trus merelek2kan diri smbil berkata..
"bestnye..sok ari sabtu.."

Wednesday, March 23, 2011

Al-Quran Jawab

salam..

semalam aku dpt 1 emel
akak opis aku bg

walaupun aku rase
ada yg dh pnh dpt emel ni

tp
ah, aku x kire
aku nk post gak grr..grr..(garang cm kambeng)

...........................

Kenapa aku diuji ?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.
"*Surah Al-Ankabut ayat 2-3



Kenapa aku x dapat apa yang aku nk?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
*Surah Al-Baqarah ayat 216



Kenapa ujian seberat ini...?

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
*Surah Al-Baqarah ayat 286



Rasa frust..?

"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yg beriman."
*Surah Al-Imran ayat 139



Bagaimana harus aku hadapi semua ni??

1) "Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)."
*Surah Al-Imran ayat 200


2) "Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
*Surah Al-Baqarah ayat 45



Apa yg aku dapat daripada semua ni..?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dr org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka..."
*Surah At-Taubah ayat 111



Kepada siapa aku berharap?

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain drNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
*Surah At-Taubah ayat 129



Aku dah x dapat bertahan lagi..

"...dan jgnlah kamu berputus asa drp rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
*Surah Yusuf ayat 12



x dinafikan
dlm idup kite ni
kite ada bnyk cabaran/dugaan/godaan
dan ini..Al-Quran jawab..

Renung2kan..dan..selamat beramal..


Tuesday, March 22, 2011

Kerja tawen 1

salam..

haa...
jeng3..
bahaya laks rasenya aku letak tajuk entri cmni..

xper la..
menda baek jgn simpan sorg2..

tp cm x tau nk mule dr mane

ok ok..
lets dance 2gether..aiseh..tersyok nyanyi laks

ok siyes..eh silap..serius..

tarikh tawen adalah masih penyimpan mohor x announce
tp aku cite pasal preparation jer la ye sket2..

bg org pompuan, ape lg yg korg pikir kalo x pasal mak andam
yaa..mak andam
dan juga pakej tawen yg korg idam2kan la..

disebabkan everything is under bajet
so aku xde bnyk choice sgt tp stakat ni alhamdulillah
aku puas hati ngn kedai tawen tu offer dan sediakan utk aku

ok meh tgk pakej tawen aku

pakej kenanga namanye (wah..bunga2 la kunun..)
-make up 2 x
- 1 pasang songket/lace berinai L/P
- 1 pasang songkat/lace bersanding L/P
- fotografi 3 roll
- 3 keping gmbo 8R
- sticky album
- pelamin
- aksesori free
- 1 free facial
harga : RM 2350.00 (aku still rase cm mahal tp tau la..area klang ni mane nk dpt bwh 2k..)

tema ?
ha..aku memule nk wat kaler pink..
walaupun aku x minat sgt tp kaler tu looks so soft
se soft diri aku..(aiyakss..)

pastu nk try kaler biru turqoise lak
tp aku baru teringat ..
kat opis aku tahun lepas bp ramai yg tawen pastu ramai gler yg gune kaler ni
so aku try pk kaler len

pastu amek kaler gold..
hurm..terlalu bnyk tentangan di belah aku dan belah laki..(belah kang baru tau)
kalo nk tau..tawun lepas time abg aku kawen , dorg gune kaler kuning ngn coklat
gold tu pn lebey kurg je kaler ngn sume tu
abg aku yg sulung tu siap kutuk aku lagi hampeh betul

so..aku terpakse pk tema len..

mak aku pn suggestkan la 1 kaler ni
iaitu kaler oren
aku mmg x pnh terlintas pn kaler ni

bukan ape, aku x minat
tp bile aku tgk kaler ni, santek gak, striking and menyerlah
aku pn agree je la..malas nk disagree
pilih2 punye pilih punye pilih punye pilih (bp byk pilih derr..)
aku pn dpt la baju kaler ni

ha..pasal pilih baju ni pn ada cite gak

dekat 4 kali aku dtg kedai tu tukar baju
malu gak tp wat tak tau je dulik hapa aku

disebabkan tema memule nk kaler pink
cr la bj pink tp xde yg best
last amek bj ijau utk mlm berinai
dan tggu bj yg belum siap lg (x tau lg upe cmne)

kali kedua dtg, tgk baju tu dh siap tp arramak..x best gak..
tukar bj gold sbb bj tu je yg nampak santek..
aku pn try la..tp mak aiihh..
sendat giler..diorg kata baju ni x leh oter dh , so nk x nk aku kene kecikkan badan aku
weh..bahu aku ni mane leh kecik..kan tulang kat situ..

kali ketiga pegi..
aku tgk lagi pastu dorg suh aku tukar pelamin coz yg aku pilih dulu bukan dlm pakej
skali lg aku rase nk lempang je dorg tp sabo0..
pastu aku tgk jap bj berinai aku kaler ijau tu tp masyaAllah..pas dorg tukar manik makin
teruk lak aku tgk..
petang tu aku balek dgn keadaan yg memendam rase..
sabo00...

kali keempat aku g..
kali ni aku bawak member aku
harap2 leh mbantu aku bg idea dan pendapat
kali ni aku spend dkt 3 jam kot belek2 baju dan test bj yg aku berkenan.
dulik hapa aku
customer olwes rite kan? (betulke aku eja tuh?)
hasilnye aku tukar dua2 baju
baju berinai aku tukar dr kaler ijau ke kaler kelabu
baju bersanding dr kaler gold ke kaler oren

baju nikah aku pttnye kaler putih susu gading
tp x cukup kaen lace lak..
mak aku pn try carik tp yg dorg jmpe cume kaler gold
pastu x kan kaen lace kaler gold pastu kaen dalamnye kaler putih
pelik lak kan?

pastu tailor tu kata..'x pe, aku amek kaen putih ni, nnt aku belikan kaen kaler kuning2 gold
gantikan kaen ni..ye..'
so jadiklah bj nikah aku kaler kuning gold

aku ralat bile nikah x dpt kaler putih
so igt nk br baju bsanding kaler putih tp xde yg best
tp dpt lak bj oren ngn putih..ok gak tu..

tp aku rase baju tu bese je tp ok la ngn bajet aku ..

erm..
aper lg yer..?
tu jer la..
next entri aku post lg pasal kerja tawen aku
letih den dok menaip ajo..

(cerita ini telah diubah suai utk menyedapkan lagi rase m'baca)

Latest news

salam..

mmg aku akui
aku mmg pemalas
pemalas nk update

gua xde citer maaa...

tp ade gak la sket

rabu lepas 16 mac 2011
aku dpt anak buah ..

maknenya..
aku dh jadik aunty ler..
aunty niza.
sebut betul2..aunty niza (bukan bibik yee..tu nmpk sgt jawa aku tuh)haha

tp tu la..
aku x dpt upload la gmbo dia
hp aku ni tau la..dh season dh ..(alasan same je tiap kali..)

berat? 2.6kg
time lahir? kul 5 pagi waktu tempatan
jantina? gegurl..hoho kitorg bajet laki last2 kuar pompuan lak..xper..asalkan selamat
nama?haa..nama nye nuraina humairah..
tp aku x sure la ejaan tu betul ke x coz tu yg mak aku bgtau

oleh kerana ni adalah 1st cucu sebelah pmpn dan sblah kitorg
so akak ipar aku berpantang di umah mak nye
tp aku klaka lak bila mak aku ckp.."ari2 mak ngn apak ko g umah dorg tgk cucu"..
haha..
nmpak sgt dh kemaruk nk bercucu tp shy shy cat nk bgtau
mak aku tuh dulu dh teringin nk ada menantu tu yg abg aku kene kawen tu
tp bukan la kawen pakse cume langkah bendul je hahaha
ok ape2 pn, aku hepi dgn berita ini

happy new born baby to my bro ngn sis...
(boleh x kasik aku jage jap baby korg..heheh..pegang baby pn takut ada hati nk jaga hoho)

Tuesday, March 8, 2011

Penghujung Rindu

salam..
korang pnh dgr aku nyanyi x?
x penah kan....

rugi woo..
sore aku best giler..
malas citer ar..

haha..

ok
lupekan sifat prasantan yg memey sedia ada dlm diri aku ni

..........................

kali ni
aku nk kongsi
lagu yg slalu aku dgr time nk tito

aku akan suh beliau nyanyi lagu ni
b4 aku tito

memule memey aku paksa
lelama beliau rase cm 1 kewajipan lak
finally..beliau sendiri yg rela nyanyi utk aku..

tp
geli lak nk tulis liriksssnye

x per la..
layanzz jer la..

.............................

PengHujunG riNdU

Bila kekasih mengundang aku pulang
Mahligai menanti penuh gemilang
Bila kekasih menyingkap tabir cinta
Tiada terbatas dengan kata-kata

Dapatkah aku membalas dengan air mata
Tanda syukur menerima
Setelah sekian lama
Menghamba hidup pada dunia

Seribu tahun takkan sama
Sesaat bersatu dalam nyata
Kerna kasih ku sanggup korbankan
Jasad dan nyawa

Terang bulan kerana mentari
Hadir bayang kerana cahaya
Begitulah cinta kita

Tiada jarak pemisah lagi
Tiada garis sempadan budi
Aku terima dan jua memberi
Seikhlas hati

Seribu tahun dan sejuta langkah
Seribu tahun bersinar cinta
Kita bertemu di penghujung rindu

sori tau
aku x de idea nk update blog
ni je yg aku mampu coretkan
kalo nk muntah pasni muntah je la
aku pasrah..
hoho

Friday, March 4, 2011

Again?

salam..

skali lg aku akan dirundung kesedeyhan..
coz what?

erm..
even its still not announce officially..
but i knew it.

bos..
i know u are leaving
u leaving us now

bos baru lg?
hurm..
aku dh tau dh
wlupun belum di umumkan scr officially gak

prasaan aku?
hurm..
cmpur baur gak la
sedey, terkezut, kaku

kalo betul bos aku ni nk blah
maknenya aku akan dpt bos baru yg ke 3

yg 1st dulu best gak..betul2 ajar aku cara wat keje
dan dlm masa yg sama beliau protect aku

yg skang ni lg best..
ajar aku work smart and get result, bukannya work hard and nothing.
sporting dan gile2
tp aku dr awal lg dh igtkan diri sendiri
perkara yg best ni slalu nye tak lama
naa..now it happen
i've told u..

ttg bos yg akan datang..
selain drpd tidak garang..
aku x dgr cite yg best pn pasal beliau
tp aku slalu igtkan diri aku
bahawa..dont judge a book by its cover
walaupun dh tau isi nye dgn hanya tgk covernye je
tp aku yakin
yg Allah lebih tau..

x tau la kalo bos aku je yg wat gimik pasal hal ni
tp aku tgk dia dh koyak2 kertas dh dlm bilik dia
siap ckp lagi.."sy nk kemas2 bilik ni" "niza amek la dokumen tu..simpan."

aku ?..."ok bos.."

dulu aku pnh ckp
kalo bos aku ni blah
aku pn nk mintak tukar
bukan ape
aku cm x larat nk terima bos baru
aku nk rase lak org terima aku
kunun2 nk rase la jd org baru
ok ok aku ni terlalu bnyk cakap

hurm..
whatever..

skang, leh aku tanye..
sape2 la yg baca entri ni
what's ur opinion?


Tuesday, March 1, 2011

Bagi aKu beRehAt

salam..

pagi ni ujan renyai2..
that's why aku rase liat sgt nk bgn
tp aku prasan..
smlm punye lena
x selena kelmarin..

biarla aku je tau..

ape yg ada dlm ati aku
ape yg hati aku tgh berkata2
biar la aku je tau

menda di sekeliling aku
walaupun bukan menda idup
tp they just know what i feel

if only u knew..

aku letih
bukan letih sbb berlari
aku letih laen

kdg2 letih memikirkan jalan idup aku
aku tau..
ini jalan idup aku
i've to go thru
even i dun like

n if i could ask..
give me some rest..

ya..
bagi aku berehat..

terlalu letih pikir soal jalan idup ni
bg la aku berehat..