Pages

Tuesday, June 28, 2011

Cite aku dan housemate2 ku

salam..
semalam time balik dr beli lunch kt kafe
baru aku prasan something wrong kt kasut aku..
what is that?

aku rase semacam weh..
and u all know what?

Ya Allah..
kasut aku nk terkopak upenye..

mak aih..
ni kalo terkopak betul ni
leh wat gua malu bak daun semalu ni..

pelan2 aku jalan

akhirnye smpai gak kt ofis aku..
lega..

tp..
arini aku pakai lg..

bukan ape..
aku blm ada masa nk g beli kasut..

aku lak jenis kalo dh suke kasut tu,
asyik pakai je kasut tu..

x kirala g mana puuunnn..

............................

ah lupekan pasal kasut.
nnt aku beli la laen,
oh ye,
kalo ada sesape tau kt mana sale kasut,
inform aku yek

nk beli bnyk2 wat stok.
hoho


............................

weekend lepas,
aku giler rase sayu
bukan sbb suami tiada disisi *ayat x tahan skema*
tp sebab laen..
suami aku sentiasa kontek aku
so xde la rase terabai..
housemate aku sebelum ni
ila ngn kak fara

kitorg bertiga je

after sorg lg yg sebilik ngn kak fara tu move kuar
ada gak plan nk masukkan sorg lg

tp
bile pk2 balek,
x jadi
so kitorg decide dok bertiga je
tiap org dpt bilik sorg satu
best sket.


lama gak ar kitorg dok sama
masuk ni dh dekat 3 tawun
dh
kire ngam ar
xde mslh,
malah hepi go lucky je

tp..
tawun ni bnyk perkara yg telah merubah kitorg..

.............................

bermula pertengahan tawun lepas..
kak fara telah mengambil keputusan utk bertunang..
x lama kemudian aku pulak menyusul..
tp itu ok lgi sbb kitorg still dok umah tu
sume menda kitorg kongsi
x berkira pn soal apa2..
maen bedal je..

tawun ni lak..

menda lagi besar berlaku dimulakan dgn kad kawen aku akhirnye siap
aku akhirnye telah berkahwin pada bulan 5

dan kemudian..
bulan 6 lak
kak fara kawen..

tp..

aku ok lagi..

pas kawen still dok umah sewa lgi sbb hasben aku dok jauh,
kitorg pjj jap

tp kak fara x cmtu
pas kawen dia trus kene ikut hasben dia dia dok umah mentua dia 3 bulan
pastu br move umah sendiri


tau x ape yg aku nk sampaikan?
maknenya kitorg x dpt la dok skali pasni..

aku lak dpt berita yg hasben aku dh dpt transfer ke cni
so aku pun akan move kuar utk dok ngn dia
jadi..

ila tinggal sorg2
sbb dia je blm kawen lgi..

skang ni bdk baru yg ganti tempat kak fara
br masuk
ada la dlm 2 minggu dia masuk
budak baru ni ok
alhmdulillah la..
stakat ni dia ok je
tp x tau la lama2 nnt..


..............................
weekend lepas
aku sorg2 je kt umah ngn budak baru tu
ila balik kg seminggu

tau apa prasaan aku?
bgn pagi sabtu tu..
aku rase cm..
something missing..

dh jadi rutin aku
kalo weekend x balik kg

aku akan bgn awal gak utk basuh bj..

tp pagi tu aku lesu je..


aku bgn mandi, basuh bj , kemas bilik, kemas umah
pastu masak..
sume menda tu x wat mood aku berubah pn ke arah lebih ceria


................................


tetibe aku teringat dulu-dulu
~~~~~~~~~~~~~

* kalo aku tgh masak..
ila mst dtg ngn cara cmni..

..niza! masak ape tuh?...

* kalo aku tgh potong2 syr ke, ape ke kt daput, kak fara mst cmni ..
...u masak ape niza..nk kak fara tlg ape2 ke..?

* kalo weekend, lepak2 dpn tv tgk hindustan..msti cmni..
...ee..suke la hero ni, kak fara lagu dia pn hafal tau..! ~kak fara
...lalala...dil to pagal hey..zzZZzzz ~ila

* kalo time cuti , petang2 x tau nk wat pe, kitorg mst g lepak kt swimming pool
kt pusat komuniti
...ee..comel la budak tu berenang..~kak fara
..best nye family dorg ~ ila
...gile ketat bj mandi bdk pmpn tu, x sggp aku tgk ~ aku.

selama 3 tawun dok sama..
ada beberapa hal yg dpt aku ungkapkan ttg dorg

ila ~ x bnyk ckp agak alim *berbanding aku, kurg alim sket dr dia hahaha*
suke try mcm2 pesen tdg

leh jd penasihat kecantikan aku
kl drift
suke makan kerepek
mudah tertido lg2 dpn tv


kak fara ~ kdg2 seksi kdg2 alim
pas balik keje mst tido jap
kurus sket dr aku
suke pakai kasut tumit
suke bercerita cm aku
lebey kurus dr aku *gua jeles nih*

aku ?
~comel~
~klaka~
~baik hati~
~suke prasan sendirik~haha

.............................

balik keje ni
aku akan angkut brg2 aku sket
pastu balik umah

aku balik ngn akak ipar aku
sbb hasben aku dtg sni ari ahad
so aku balik dulu la tggu dia kt umah mak aku

mlm td aku nanges lg..

aku sedey..

time tgh packing2 brg
aku tetibe sebak sgt
lately ni bilik aku sgt bnyk semut kecik2 tu
pastu ada 2-3 ekor nyamuk kaco aku
aku rase menatang2 tu sume mmg nk aku kuar kot
aku dh spray ridsect ngn sapu bersih tp still ada lg insect2 tu
bongok btl menatang tuh!

..........................

kalo hari keje
aku akan kuar dr bilik utk g mandi pas dgr ila tutup pintu bilik dia

pas aku kuar bilik mandi
aku akan ketuk bilik kak fara
smpai dgr sore dia "ha..ok ok"
maknenye dia dh tersedar
tp kalo dia tido balik tu bukan urusan aku la
hoho

............................

aku nk ulang balik la
masa kitorg g taman botani sama2
nek beskal smpai skt urat kaki

teringat time pegi uptown / downtown kt cheras kot
time g pasar sama2 nek bas
time aku kene denggi tawun lepas
time ila kene operate
time kak fara demam
time aku prasan yg ashraf muslim tu boyfren aku
time malaysia lawan indonesia suzuki cup
time makan asam pedas kak fara yg sgt pedas
time g port dickson ngn ila walaupun ada tggl 40 rengget je

*aku nanges lg..cisss*

teringat masa tgh bulan pose..
sume mls bgn sahur tp kak fara sorg je sahur
aku ngn ila mmg ada niat tp besenye trus terlajak tido

teringat time berbuka..
masing2 nasik penuh sepinggan
pas makan rasa mengah x hengat

ila..
aku teringat time aku nk gosokkan bj keje ko
konon nk tlg ko
last2 abes terbakor, berlubang bj kurung ko
sori tau..

kak fara..
kite teringat kak fara belikan kite barli ngn gula
sbb kite skt perut cirit birit
x larat g keje
tp kite ada sket geram sbb
kak fara x tlg wat kan skali air barli tuh
hehe..
keji kan prangai?

ila, kak fara..
igt x pasal finas halau kak yan
kite cume dpt dgr cite korg je..
kite xde kt situ time tuh
np korg x rakam ar?
ish, rugi betul la x dpt tgk live
hihihi

~ aku : ila, ko ada tdg kaler oren x?
aku ada majlis la kene pakai kaler seragam..

ila : ada2,ko g amek kt laci aku tu
korek2 sket bawah tdg tu, ada selit2..

~kak fara : niza .. leh x bgtau ila yg kak fara nk mntk tlg dia bawak g
nilai sbb nk beli brg utk hantaran..

aku : ila..bla bla bla bla

ila : okeh..tp ko ikut skali tau

aku : okeh..

huwaaaa.. rindunye..

.............................

ila..
igt x time kite g genting?
bestkan..
ko tau, sbnrnya aku mmg rase nk demam
tp tgk ko excited nk nek genting
aku gagahkan gak
kalo ko prasan muka aku pucat sgt
pastu balik dr genting
ko bwk aku g klinik
aku hepi sgt g genting tu
lg2 time nek roller coaster..seram kan?
ko teringin nk nek solero kn?
aku takut tau..xpe, ko naik , aku tggu bawah je k..hehe

time kite g melaka bandaraya bersejarah ko igt x?
lg gile best
abg jual keychain tu smpai bg kite key chain free sorg 1
sbb kite asik lepak kedai dia borak2 ngn dia
hahaha
kunun nak nek beca skali tgk pakej dia mak aih, mahal giler
last2 kite jalan kaki je
ko igt kan aku beli bnyk giler topi2 utk family aku?
family aku x pakai puunnn..simpan je dlm almari

igt x time g port dickson?
time g sungai congkak ngn org opis aku?
time g umah terbuka smpai x larat makan?siap bg makanan lg kt jiran kite..
ko igt lg masa zaman gelap kite? aku xkan lupekan sejarah tuh.
ko igt masa kite sesat kalo tgh nk cr jalan? mst dlm taman perumahan kan..
ko mst igt lg kan sume tuh..aku x penah lupa.

kak fara,
igt x masa kak fara gadoh2 ngn boyfren a.k.a. hasben kak fara?
kite ngn ila curik2 dgr sbnrye..
masa kak fara wat drama gak kt luar umah time ujan dulu igt x?
kita ngn ila curik2 intai lagi ..
masa kak fara menjerit kt tunang a.k.a. hasben kak fara
kite ngn ila wat lg menda yg sama..curik2 dgr..
hehehe
igt x time kite berdua g lepak kt pusat komuniti tgk org swimming?
kite pakai selipar smpi tepi kolam pastu kene tegur ngn jaga kolam tuh kan?
hahaha..wat malu jer..
pastu time ada anak kucing suke masuk umah kite tu
kak fara menjerit2 takut sbb kucing tu nk ikut kak fara
kak fara takut kucing sgt, tp sori sbb kita biarkan je kucing tu ikut kak fara
kite x larat kejar sbnrnye .. kucing tu aktif sgt..hehehe

ila..kak fara..
tengkiu tau dtg kenduri kawen kite ari tu
dpt gak korg tgk muka aku bermekap kan..
mst korg jeles sbb aku nmpk cantek sgt ari tu *see..aku mmg suke prasan sendiri*

ila..
igt x kite g umah kak fara time dia wat open house..
sesat gile smpi masuk ladang kelapa sawet..hahaha
tp aku respek dan saspek ko..
walaupun sesat tp x cemas
kalo aku..cm bese la..benti tepi jalan, trus nanges..

huwaa..
aku sedey..
tatau bile nk kumpul lagi..

...............................

aku tau..
masing2 ada jalan sendiri
xkan selamanya cmni

kak fara dh idup ngn hasbennya..

aku lak baru nk mula idup ..

ila lak akan teruskan idupnye juga..

aku menyesal..
selama dok ngn dorg
xde skali pun tgkp gmbr bertiga..

aku mmg ada niat nak tgkap gmbr bertiga
pastu framekan..
leh wat kenangan..

............................

aku x sggp nk taip lagi entri ni
dari hari isnin (27 jun ) aku mula draft
smpai ari ni (1 julai) ari jumaat

aku buat pemerhatian dan penganalisisan
supaya sume menda dpt aku kombine dlm satu entri

xde pengganti utk korg berdua

syg korg smpai bila-bila


niza & jamel




Monday, June 27, 2011

Selamat Hari Ibu dan Selamat Hari Bapa

salam...
a very gud morning betul arini..
pagi2 dh ujan lebat..

aku dh siap2 nk kuar umah kul 7.10
skali dgr..
..ujan rintik2 tumbuh daun lalang..*ish, nyanyi lak*
pastu jenguk la kt tingkap..
haa..tu dia..
ujan turun dgn lebatnya..

..akhirnye..
smpai ofis dgn keadaan basah kuyup

...
............................

aku tau dh agak terlambat la topik ni
bukan ape,
aku btl2 xde mood nk berblogging

cume asik blogwalking je..

kepada mak - mak aku (mak aku dan mak mertua) + mak angkat skali
selamat hari ibu..emmuah..!
syg korg sume..
tanpa korg, sapa la saya..


kepada abah - abah saya ( apak aku dan apak mertua)
selamat hari bapa juga utk korg

sy juga sgt sgt syg anda

ok ok

4 this entry let we flash back semula time dolu dolu ..
bleh?


........................

masa kecik2 dulu..
aku suke maen..
kul 3 atau 4 petang..
aku dh get ready nk kuar umah
tggl pecut kuar je
hahaha

pastu x reti nk balik..
dh azan br nk balik,
x rupe bdk pompuan betul

tp aku dulik ape.
janji aku hepi

aku sgt nakal ..
dan keras kepala ..
.. ok ok..
aku juga suke melawan cakap ..

kalo stakat mak aku tuh,
toksah kata la..

mmg aku akan lawan ckp dia..

ye la..
time tu mana pk syurga tuh bawah tapak kaki ibu kan..

yg aku tau kalo mak aku sepak aku, aku sepak balik..
ish2..
brutal gak aku dulu..

tp mmg..
aku mmg penah sepak mak aku dulu..

oh ibu..ampunkan daku ..~nyanyi smbil makan popcorn~


aku mana pnh tlg mak aku masak

x rock la g dapur..
aku igt lagi..
mulut aku pnh kene ulser ..

penuh 1 mulut ngn ulser..
bnyk sgt..

eee..seram siyott time tu mulut aku
pastu aku kene sound ngn abg aku
"ha.. tu la.. suke sgt lawan cakap mak, padan muka mulut pecah"

time tu aku rase..tak guna punye abg,
ko padan muka kt aku

tp 3 saat kemudian br aku sedar..
mmg puuun..

aku slalu lawan cakap mak..
dh la bnyk cakap, melawan lak tu,

fadan fuke afu *padan muka aku, mulut penuh popcorn*
sejak dari itu,
aku berubah
aku dh jarang lawan cakap mak
aku
ada la melawan gak..tp jarang la..
aku skang bnyk cakap gak..tp lebih kepada bnyk wat lawak

so..daripada anak derhaka..aku bertukar jadi...anak kesayangan..


wah..prasantannyerr aku.. ~itulah hakikatnye ye saudara sekalian~

mmg sudah jadik amalan aku utk berbual ngn mak aku

pantang ada masa lapang,
aku mst borak2, lepak2 ngn mak aku
kdg2 kitorg bergosip, mengumpat tu toksah cite la kire skali ler tuh.
kdg2 kitorg cite zaman dolu2..
kdg2 aku mintak nasihat,
cite masalah..

bg aku ,
mak aku semakin terbuka dlm melayan kitorg



*yes, i want to be like my mom when i grow up!*

dia dh jadi cm kawan aku pun ada sbb aku leh cite mcm2 kt dia tp xde la sume..kang terkantoi lak..pndai2 la cover..huhu.. mak aku slalu ajar aku ngaji

tp dia antar kitorg ngaji kt umah org
pastu sbb dia rase dia x bp terel kot

pastu tiap2 malam sblm tito,
mst aku kene bc surah2 yg dia suruh

kalo x betul mak aku akan betulkan..
sgt hepi sbb mak x pnh marah kalo aku silap baca
err..baca surah yg mak aku suruh tu bukan bermakna membaca tau,
aku kene hafal siap2.


dlm adik bradik aku,
aku je yg xde gmbo time kecik

tp
aku x kesah puunn..*tgn atas bahu, mata pandang ke atas*

mak aku kata..
time dia ngandungkan aku, dia demam.

pastu dia g mengurut ngn org kg
org tu g tekan perut mak aku..
sian mak aku..*tp sian lg kt aku..kalo aku gugur time tu cmne?*

mak aku iye2 igt aku ni dh x leh diselamatkan sbb apa ntah..dia bleeding kot..

tp alhamdulillah..
aku kan kuat cm power rangers..

so aku pegang kuat2 tali pusat aku,
x mo kuar..nk idup gak..

akhirnye aku jadik gak baby gurl yg alalala..tomeinye aku..mak aku yg kata okeh..


*rindu kat mak..np kite x penah nek buaian same2 r mak?*

so .. utk mak-mak semua..



............................

dah dah..
stop pasal mak
cite pasal bapak lak

hurm..
bapak aku?
ape yg aku tau pasal bapak aku yer?

uish..kalo mengimbas kembali zaman2 kecik
idup aku penuh ketakutan gak ar terhadap bapak aku

beliau seorang yg serius..
nak kata kacak x kacak gak
nk kata macho x macho gak
tp muke serius garang

dia x bnyk cakap
bahkan beliau akan marah kalo kitorang asik cakap je
*especially aku ler..bnyk sgt cakap, kelebihan kot*

aku time kecik slalu giler gadoh ngn adik aku yg bawah aku ni
ada je nk gadoh
betul..gua x tipu woo..
aku slalu kene basuh bj skola adik aku, gosok bj dia, siap nilakan lg
kemas tilam dia, sume la serba serbi ..x guna betul
aku mencik gile kene wat sume tu
tp kalo aku x wat mst aku kene marah
bengang betul aku
tp skang bile pk balik, aku rase bgs gak mak apak aku suh wat supaya aku pandai wat keje


member2 aku cukup takut ngn bapak aku
kalo diorg dtg nk pggl aku g maen..mst bapak aku cakap ..
"niza xde! dia tlg mak dia masak!"
seramss x? seramss siot..tp klaka lak..kata aku xde, tp kata aku tgh tlg mak aku masak..
nmpak sgt la menipunye..kan?
x pun bapak aku cakap cmni..
"niza xde! dah, balik balik!"
seramss x? lg serammsss siyoott..meremang bulu roma aku la ni..

tp bapak aku x pnh lupe tggjwb dia..
tiap tawun dia akan belikan buku skola aku, kasut skola, bj skola sume la..
dia akan pastikan kitorg x mandi lewat, g ngaji, g smbyg, x bgn lmbt bla bla bla
wah cm tentera lak


penah skali tu aku x basuh kasut skola lagi..
ala..besela..budak2 otai cm aku ni mana layan basuh kasut skola..
aku slalu basuh kuali je..*ish, merepek je*
korg tau..bapak aku g lempar je kasut skola keggemarran aku tu kat jalan..
abes la keta ngn moto lanyak..
isk isk..berlinang air mata ku tatkala menaip ini..
tp time tu aku terkezut cepat2 aku kutip pastu g basuh..hahaha
bapak aku lak leh dia tanye a.k.a. perli.."eh, basuh ke? biar je la x basuh.."
berrrraaapi ati aku dek perli beliau..
tp smpi skang aku rajin basuh kasut skola tau..err..mksud aku rajen membasuh baju..
iaitu seminggu sekali ..kihkihkih..

*saya syg abah..*

bapak aku hanye akan cakap menda yg perlu je..
dia jarang cakap ngn kitorg, kalo cakap pun msti pedih terasa hingga ke ulu hati..
x sanggup eden..so kitorg sume jadi takut ngn dia
lebey close ngn mak tp skang dh ok la..

bapak aku x pnh mintak2 tlg kt org kalo dia susah lg2 time xde duit..
dia x pnh pnjm duit kt org lg2 kt adek bradiknye..
kalo dia xde duit, dia g kebun cari keladi, cempedak..pastu g jual..
jual kelapa la..rambutan la..
dan kitorg x penah lagi berlapar walaupun idup mmg sgt ala kadar time tu
keta bapak yg buruk tu diusung ke hulu ke hilir bawak kitorg jalan2..
lama2 kitorg malu sbb very not nice la rupe keta tu
tp bile aku dh keje ni..br aku tau harga keta bukannye murah..*insaf jap*

abah..
sungguh .. pengorbananmu..kasih mu x dpt aku balas
walau dgn nyawa sekalipun..

*teringin nk jadik kecik2 balik supaya abah leh pimpin aku jalan2*

bile dh kawen ni..
aku jadi sorg yg sgt sygkan keluarga
bukan keluarga yg aku baru bina ini sahaja
tp kedua belah keluarga aku
mempunyai keluarga sendiri dan keluarga mertua merupakan suatu menda baru bagi aku baru kawen..

utk mak abah .. terimalah ini..

kasih ibu..membawa ke syurga..
kasih bapa..sepanjang masa..


selamat hari ibu
selamat hari bapa


salamesrabadi ~ niza & jamel

Tuesday, June 14, 2011

Layan Suami like a pelacur kelas atasan?

salam..
erm..
topix ni dh basi kot

tp aku cm bese la..
baru nk mengutarakan pendapat..


ada la satu ari tu
aku bc dlm surat khabar pasal ni..

erm..
dan bnyk gak blogger2 wat entri pasal ni

dan aku..
x terkecuali gak nk wat entri ni

x boleh ke? x boleh?
ah..nak jugak nak jugak..grr...

in my opinion..

jgn lah samakan isteri smpai cmtuh skali..
isteri kan ada standardnye yg tersendiri..

kerana isteri ni la..
... ramai org yg bahagia (suami/anak2/keluarga)
... ramai juga yg menderita (suami/anak2/keluarga)

bagi aku..
pompuan yg namanye isteri ni adalah pompuan yang sgt istimewa
tp korg jgnlah igt aku ckp cmni sbb
aku pn isteri

x..bukan cmtuh.

tp isteri dan pelacur itu mmg x boleh disamakan

eh?
tp
dia kata ttg layanan je kan?

mksdnye layanan yg pelacur kelas atasan tu la yg dia suh para isteri ni ikut kan?
kalo cmtuh..
aku no komen la..

bukan ape..

aku mana tau cmne pelacur kelas atasan tu layan customer dia..
betul x?

aku mana tau weh..
x tau x tau..


aku x tau..


Tuesday, June 7, 2011

aku dapat APC

salam..
lama weh aku x update..

korg rindu aku x?

konpomlah rindu kan...*giler prasan*

aku xde cite besh..
pasal tu x update
tp
today i have a new story mory utk story kt korg

sapa kata pmpn melayu x cantek?
cantek tau!
kuang ajar tul sape yg kata pmpn melayu

ish,
aku slalu teremosi,
sbnrnya xd sapa pn kata cmtuh

aku je tetibe melalut


ok
straigt to the point..

aku dgn rase bangga dan riaknye

eh silap..
mau kene booo cmni


ok

aku dgn rase penuh kesyukuran
ingin menjemput korg ke majlis kawen aku
eh...?
bp kali aku nk kawen daa..
cukupla skali..


aku nk bgtau yg aku dapat anugerah perkhidmatan cemerlang..

atau in short org kata APC 2010
prasaan?
terkezut la weh..
aku dpt tau time aku nek keje pas cuti kawen

cm bese sume surat yg bos nk sain akan lalu kt aku dulu
so
aku saje usha2 surat

skali nama aku daa...
terrrgamam eden..


ape2 pn aku bersyukur..

bile aku cite kt hasben aku, dia kata.. "alhamdulillah..rezeki pas kawen.."

so..ila, skang aku caya akan adanye rezeki kawen tuh..

arini majlis apc
aku ketar gak time nk nek pentas.
walopun smlm dh rehearsal
tp
still gabra gak sket

time nama aku dipanggil rase takut lak nk naek pentas

bestnye dpt jmpe menteri secara face to face
walaupun dia pn cume maknusia bese
tp
feel tu len sket

maybe sbb dia org atasan

cm bese aku dpt sijil apc
dok la ke hulu ke hilir mengepit folder sijil tuh
aku nasehatkan pasni sapa yg dpt apc
sila la bawak paper bag bersama2 anda ya..

hurm..
sume kata tahniah kat aku
pastu kata.."wah..bestnyerrr niza dpt apc"
best korg kata???
my head la best..
memey la best sbb dpt duit ngn sijil..
tp..
kalo korg sedar..
once kita dpt apc,
mst org sekeliling akan berkata2 ttg diri kita..


kalo kita..
mmg bgs keje..
konfemla org akan kata..
"tahniah weh..ko mmg layak tau, ko dah la
rajen keje, slalu balik lmbt, keje sume beres, xde problem pn claim aku..bla bla bla..."
kalo cmtu mmg best la..
kirenye korg direstui la oleh org ramai..


tp kalo kita..
mmg hampehs..
konfemla org akan kata tp dalam ati la
ataupun blakang korg atau
dalam erti kata len..org ngumpat korg la..
"dia dpt apc?? ape kesnye dia dpt?
dtg keje lmbt..wat keje pn lmbt..kalo g solat berejam2..g breakfast pn smpi kol seploh.. melawa je tau tp wat keje hareemm..bla bla bla..dan sewaktu dgnnya.."
ha..kalo cenggini..awasla kalian ye..

bg aku..

sume ni kurniaan Allah..

memula aku dpt,
aku jujur kata ngn dorg sume..

"saya segan la..bukan ape..sy baru je keje..br 3 tawun.. bg la org yg keje kaw2 tu..sy x tau pn keje apa sy wat smpi leh dpt apc nih.. stakat rekod surat jew pun.."

tp..
dorg kata..

"ish niza ni..x baek tau..

dh org kasik, amek jer lew..
kan rezeki tuh namenye..
niza mmg rase cm segan tp..
org laen yg menilai niza..
so..
take it ok.."

see..?
aku merendah diri tau..
tp org mengalu2kan penerimaan aku..chewah..giler poyos..
hoho

jd..
sepatutnya apa yg aku ptt ucap ialah..

"Alhamdulillah..Ya Allah..terima kasih atas kurniaan mu ini..
semoga aku sentiasa cuba utk memperbaiki kelemahan diri aku ni.."

yg baek dtg dari Allah..
yg tidak elok, silap itu dtg dari diri aku sendiri..


mutiara kata yg aku cipta ~ bersyukur dengan apa yg ada.


. . a . d . i . o . s .