Pages

Monday, September 19, 2011

entri romantek

salam..

kekadang aku bengang betol
slalu aku bc blog org yg bercenta mst ada ayat2 jiwang
ye la..bengang la..
ape x nye, org yg bercenta pun leh wat entri jiwang
patutnye aku yg dh kawen ni patut wat entri lagi jiwang la x pun lucah sket
ahahaha hep niza, jgn wat giler

sbnrnya aku leh wat entri jiwang
cume rasenyer kene tgk mood aku dulu

aku lembut org nyer * kalo korg nk muntah silakanlah yer*
lembut tp tegas *giler poyo*

hisshh..jari aku still x mo kasik aku taip puisi jiwang nih
aku dh karang dh ni
jari jari ku..plizz..aku simpan puisi ni dlm otak je ok
pliz nnt aku luper...huwaaa..
ishk...
ok ...
kepada yg tersayang..yang aku ci...cint...cinta..i..
adus..susah giler nk taip..

hiss..
bosan lah.
aku nk sambung tido lah, time rehat pun nih.


*hasben ku, kite romantik kt umah jer la ye.*

Thursday, September 15, 2011

Latest News

salam..

fuhh..
lamer gilerr x hapdate blog..
kesibukan yang melanda idup aku lately ni mmg bnyk menghalang aku utk hapdate

last publish aku rase cume pasal entry mintak maap sbb nk raye
pastuh aku trus senyap sunyi

....................

aku g mane?
erm.. aku x g memane pun..

......................

raya ari tuh
1st day aku beraye kt kg aku
malam tu (mlm raye kedua) aku bertolak balik kg belah hasben aku, kedah

rasenye smpai raya kelima kot
sabtu malam ahad baru smpi klang balik.
esoknye g antar adik aku masuk u

esoknye aku trus g keje ngn angkut skali brg2 aku utk masuk kuarters
oh ye, aku dh move masuk kuarters dh
skang ni aku dh dok putrajaya

hurm, apelg ye latest news?
haa.. aku pun dh pindah ofis dah
dulu kt presint1 kompleks D
skang dh dok kt presint 4 dh depan picc

dulu leh la aku g keje ngn hasben..
siap hasben anta amek lagi
lunch pun leh kuar sama

tp..
sume tuh tggl kenangan je skang..

opis kitorg jauh skang..
so leh jumpe time nk g keje ngn balik keje je..
and korg tau? aku kene drive sendirik g keje..
suatu menda yg x penah lgsg aku impikan.
aku fobia drive

tp ari ni dh masuk ari ke 3 aku bawak keta g keje
so far alhamdulillah..
ok la..harap2 pasni aku leh la drive better
bukan ape, penting gak menda2 cmni
di watnye hasben aku saket, sape nk drive bawak g klinik kalo bukan aku?
ye dak?

ok ok whatever..

ha..
lagi satu..
aku dh pakai spek dah.
time pose ari tu, kalo x silap aku la..
dalam minggu ke tiga pose aku ngn hasben aku demam

mmg dmm teruk..
demam aku serentak ngn period
muntah2, skt pala smpi x leh bgn
ha..korg jgn kata aku pregnant lak..
belum lagi..

aku berfikiran positif
aku rase aku dmm teruk sbb simptom period kot
aku prasan yg pas kawen, simptom period sgt dahsyat

hasben aku lak dmm gak tp x teruk sgt
cume dia semput lak
bawak gak dia g hospital sedut oksigen

dua ari aku x keje

aku ni btl2 berfikiran positif
aku rase pala aku skt sgt ada kaitan ngn migrain atau rabun aku

so dgn pantasnya minggu tuh gak aku g cek mata
resultnye?
dulu power mata aku cume 100 je
tp bile cek ari tuh..diorg kata
kanan - 200
kiri - 225
"cik, cik mmg kene pakai spek sbb rabun sgt tinggi..silau pun sgt tinggi"
hampeh btl, melayang duit aku dkt 2rts

so skang aku dh pakai spek
sume gelak kt aku . hampagas betul
siap ada kate aku ni cm makcik2 lak
tu betul2 hampagas huh!
tp aku redha..
tp saket pala aku semakin kurang
mmg betulla aku kene pakai spek
dan spek aku sgt membantu aku drive skang
kalo tak ..huuuiii.. x berani eden nk drive
nk menaip ni pun x berani tau
punye la kuat rabun aku ni

di kesempatan ni aku nk jemput sume rakan2 yg mengenali aku
utk datang beraya kt umah aku
aku bukan wat open house
tp kalo korg bgtau b4 nk dtg. aku masak la utk korg

* aku dh reti masak dah sket2 hahaha*

thats all for today..bubbai..